Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan taipui Myyrmäessä TPS:lle

Vahvassa vireessä oleva vierailija TPS oli sunnuntaina vahvempi Myyrmäessä pelatussa kamppailussa. Kolmesti osuneet turkulaiset onnistuivat nollaamaan Gnistanin ja varastivat pisteet mukaansa.

Kymmenen minuutin kohdalla nähtiin TPS:n ensimmäinen hyvä maalipaikka. Gnistan hyökkäsi hyvin oikeaa laitaa, mutta Momodou Sarrin kääntö keskelle päätyrajalta päätyi kuitenkin turkulaisilla, jotka hyökkäsivät nopeasti vastaan. Vain Jiri Kosken loistava torjunta läpi karanneen Riku Riskin laukaukseen piti lukemat nollassa nollassa.

Avauspuolikas jatkui todella vauhdikkaana ja päästä päähän mentiin jatkuvasti. Jiri Koski joutui maalillaan esittämään useamman hyvän torjunnan ja toisessakin päässä oli hyviä tilanteita maalintekoon. Parhaimpiin tilanteisiin pääsi Sarr, jonka yhden laukauksen torjui komeasti Jere Koponen ja toinen pamahti ylärimasta maaliviivan kautta ulos.

Vierailijat avasivat lopulta maalisarakkeen avain ensimmäisen jakson lopulla. Kulmapotku pelattiin matalana boksin rajoille, josta vapaaksi jäänyt Riku Riski pääsi laukomaan pallon verkkoon. Tauolle siirryttiin tapahtumarikkaan jakson jälkeen TPS:n 0-1 johdossa.

Gnistan tuli toiselle jaksolle terävästi ja oli lähellä tasoittaa ottelun muutaman minuutin pelin jälkeen. Zachary Sukunda pääsi keskittämään ja Momodou Sarr voitti pääpallon takatolpalla. Jere Koponen TPS-maalilla kuitenkin esitti jälleen hienon pelastuksen ja piti vieraat johdossa.

TPS tarjoili kuitenkin kylmää vettä keltapaidoille muutamaa minuuttia myöhemmin. Nopean vastahyökkäyksen päätteeksi Alhaji Gero löytyi vapaana maalin edestä eikä mies erehtynyt avopaikasta laukoen vieraat 0-2 johtoon.

Gnistan haki takaiskun jälkeen entistä raivokkaammin kavennusosumaa ja vyörytti hyökkäyksiä kohti turkulaisten maalia. Viimeisissä ratkaisussa oli kuitenkin parantamisen varaa eikä paineesta huolimatta aivan huippupaikoille päästy.

Lisäajalla TPS vielä kaunisteli lukemia 0-3, kun Torfiq Ali-Abubakar pääsi nokikkain Jiri Kosken kanssa ja viimeisteli varmasti. Näin evakko-ottelu Myyrmäessä päättyi vieraiden 0-3 voittoon.

Joonas Rantanen kiitteli joukkueensa yritteliäisyyttä tylyistä lukemista huolimatta.

-Lukemat on tylyt ja pitää tunnustaa vastustajan olleen parempi. Meidän viimeisistä peleistä tämä ei ollut missään nimessä huonoin vaan pelissä oli useampi hyvä asia. Myöskään yritteliäisyyden puutteesta ei joukkuetta voi missään nimessä syyttää. TPS rankaisi meitä niissä hetkissä kun emme olleet tasapainossa, me puolestaan emme onnistuneet omista paikoistamme. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin molemmin puolin korkeatasoinen ykkösen ottelu, mutta lopputulos on mikä on ja sitä on kunnioitettava. Nyt meillä on selkeästi heikompi jakso menossa ja tehdään kaikki, että saadaan se käännettä Mikkelissä.