Gnistan nousi Jyväskylässä komeaan voittoon

Gnistan nousi lauantai-iltana Jyväskylässä kahden maalin takaa voittoon. Keltapaitojen osumista vastasivat Kasperi Liikonen, Luca Weckström ja Eero Markkanen.

Ottelu sai Gnistanin kannalta ikävän alun, kun JJK siirtyi johtoon jo viiden minuutin pelin jälkeen. Eetu Venäläinen pääsi blokkaamaan Jiri Kosken avauksen ja sai siirtää pallon vapaasti tyhjään maaliin.

Gnistan sai tämän jälkeen otettua pallonhallinnan itselleen, mutta maalipaikkoja keltapaidat eivät onnistuneet luomaan. Kauden ensimmäistä peliään luonnonnurmella pelannut Gnistan tuskaili viimeisellä kolmanneksella syöttöjen kanssa, jotka painuivat usein päätyrajasta yli tai kotijoukkueen puolustukselle.

Lähimmäksi Gnistanilta pääsi ensimmäisellä jaksolla vanhalle kotikentälleen palannut Eero Markkanen, joka pääsi laukomaan suoraan Jean Mabindan kulmapotkusta, mutta JJK-vahti Ville Viljala torjui hienosti.

Gnistanin pallonhallinnasta huolimatta kotijoukkue oli lähempänä lisämaalien tekemistä ensimmäisellä jaksolla. Mabinda pelasti pallon kertaalleen maaliviivalta ja Koskikin joutui venymään maalillaan muutamaan kertaan.

Toinen puoliaika sai yhtä murheellisen alun kuin ensimmäinen. Jaksoa oli takana vain kolme minuuttia, kun Venäläinen sai liikaa tilaa boksissa ja pääsi laukomaan kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Gnistanin haasteet alakerran pallon siirtelyssä jatkuivat myös toisella jaksolla ja JJK oli lähellä jo 3-0 osumaa, kun pallo menetettiin helposti omalla alueella vaarattomassa tilanteessa. Jiri Kosken vastaantulo ja rintatorjunta boksin ulkopuolella kuitenkin pelasti keltapaidat lisätakaiskuilta.

Gnistan sai kirivaihteen päälle onnistuneen vaihdon myötä ennen 60 minuutin täyttymistä. Hetkeä aiemmin kentälle sisään tullut Kasperi Liikonen pääsi iskemään pallon verkkoon Markkasen päätyrajalta lähteneen hyvän matalan keskityksen jälkeen.

Myös 78 minuutilla syntyneestä tasoitusosumasta vastasi tuore vaihtomies. Kaksi minuuttia kentällä ehtinyt olla Luca Weckström sai pallon nopeasti lyhyenä pelatun kulmapotkun jälkeen ja laukoi pienestä kulmasta pallon JJK-puolustuksen kautta sisään.

Gnistanin kiri sai lopullisen kruununsa 87 minuutilla, kun Latonen löysi boksista Eero Markkasen, joka sijoitti pallon tarkasti alanurkkaan. Enempää osumia ei nähty ja Gnistan pääsi juhlimaan kovan työn takana ollutta vierasvoittoa Jyväskylässä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli joukkueensa toisen puoliajan huikeaa nousua.

-Aikainen maali muutti ehkä pelin kuvaa vähän, mutta kokonaisuutena ensimmäinen jakso oli meiltä tosi heikko. Etäisyydet oli tosi pitkiä niin hyökätessä kuin puolustaessa ja oltiin ulkona pelistä. Jengi näytti kuitenkin vahvuutensa ja huima nousu voittoon. Pystyttiin vyöryttämään riittävä määrä hyökkäyksiä ja saatiin uhkaa boksiin. Jälleen kerran vaihdosta sisään tulleet pelaajat näyttivät arvonsa. Esitys jättää tietysti parannettavaa, mutta loistavat pisteet.