Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan niukkaan voittoon LoPasta

Hieno Gnistan-ilta Mustapekka Areenalla huipentui, kun Gnistan taisteli 1-0 voiton LoPasta Vera Saastamoisen loppuhetkien osumalla.

Ensimmäinen puoliaika kulki emäntäjoukkueen Kipinän hallinnassa, mutta LoPa osoitti alusta lähtien olevansa valmis taisteluun sarjapisteistä. Ottelun ensimmäinen todellinen maalipaikka siunaantui keltapaitojen Vera Saastamoiselle, joka pääsi laukomaan aivan muutaman metrin päästä maalista, mutta hyvin sijoittunut vieraiden maalivahti Pia Koivunen torjui tilanteen. Gnistanilla oli puoliajalla useampikin hyvä maalipaikka, mutta tarvittava huolellisuus viimeistelystä puuttui. LoPa joutui keskittymään pääasiassa puolustuspeliin, mutta yksi hyvä maalipaikka siunaantui vieraillekin. Gnistanin maalilla tänään hyvin pelannut Paula Kottonen torjui rangaistusalueelta tulleen laukauksen hallitusti. Puoliajalle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Toisella puoliajalla Gnistan piti edelleen palloa määräten pelin tahdin, mutta laadukkaat maalipaikat loistivat poissaolollaan. Keltapaidat saivat useasti pallon lupaavan näköisesti viimeiselle hyökkäyskolmannekselle, mutta tällä kertaa puuttui huolellisuus maalipaikan avaavissa viimeisissä syötöissä. Lopulta Gnistan pääsi kuin pääsikin juhlimaan johtomaalia kun Vera Saastamoinen sai rangaistusalueella jalkansa kerran vapaaksi laukaisupaikassa ja se riitti. Pallo painui maalivahdin käsien kautta verkkoon kun pelikellossa oli vain 3 minuuttia täyteen peliaikaan.

Loppuhetkillä Gnistan suojeli johtoaan maltilla eikä toisella puoliajalla käytännössä vain puolustamiseen keskittynyt LoPa löytänyt enää riittävää puhtia tasoitusmaalin jahtaamiseen.

1-0 voitollaan Gnistan palasi sarjakärkeen kahden pisteen erolla EIF:n.

Päävalmentaja Mikko Rantala oli tyytyväinen voittoon, vaikka parannettavaa jäi kosolti.

– Tehtiin tämä peli itsellemme turhan hankalaksi. Meillä oli ensimmäisellä puoliajalla paikat laittaa peli pakettiin ja tänään puuttui riittävä huolellisuus edetä linja linjalta syöttöpelin kautta. Kaikesta huolimatta tänään mentiin vaikeuksien kautta hienoon voittoon ja tästä on hyvä jatkaa ensi torstaina PPJ:tä vastaan ennen pientä taukoa.