Gnistan matkaa lauantaina Jyväskylään

Hyvässä vireessä oleva Gnistan jatkaa pelejään vierasottelulla JJK:ta vastaan. Harjun stadionin nurmella pelattava ottelu käynnistyy kello 19:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan otti neljännen peräkkäisen voittonsa ja pidensi tappiottomien otteluiden putkensa jo 12 ottelun mittaiseksi kaatamalla KäPan viime sunnuntaina 1-0 lukemin. Peräti 1312 katsojan edessä pelattu ottelu oli Keski-Helsingin derbyjen tapaan tiukkaa taistelua pisteistä, kunnes Kasperi Liikonen onnistui maalinteossa vain kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä. Kuuden pisteen derbyviikkoon tyytyväisen päävalmentaja Joonas Rantasen mukaan joukkue osoitti ennen kaikkea luonnetta ja kylmäpäisyyttä onnistuen kääntämään tiukan ottelun edukseen loppuhetkien maalilla. Derbyviikko oli täydellinen myös molemmissa otteluissa maalinsa puhtaana pitäneelle Jiri Koskelle, jolla on kasassa jo kahdeksan nollapeliä kuluvalla kaudella. Sarjan kärjessä tasapistein porhaltavat Gnistan ja MP ovat repäisseet jo seitsemän pisteen kaulan lähimpiin uhkaajiin. Kaiken lisäksi Gnistanilla on yksi ottelu MP:ta vähemmän pelattuna.

Ennakkoarvioissa yleisesti sarjan hännille veikattu sarjanousija JJK voi toistaiseksi olla kauteensa kohtalaisen tyytyväinen, sillä 13 ottelusta kerättyjen 11 pisteen turvin ”Ketut” majailevat tällä hetkellä sarjan yhdeksäntenä. Molemmat voittonsa joukkue on ottanut kotikentällään, minkä lisäksi JJK on onnistunut nappaamaan kotikentältään arvokkaita tasapelipisteitä mm. TPS:n kustannuksella. Edellisessä ottelussaan JJK kärsi SJK-Akatemialle 3-1 vierastappion, joka katkaisi kettulauman neljän pelin tappiottoman putken.

JJK:ta valmentaa Ykkösessä komean pelaajauran tehnyt Toni Lehtinen, joka luotsasi joukkueen viime kaudella Kakkosessa sarjanousuun hienon kauden päätteeksi. Talven hankinnoista erityisesti liukas hyökkääjä Oskar Pihlaja on ollut tärkeässä roolissa Lehtisen miehistössä. Maalilla seuran oma kasvatti Ville Viljala on pelannut jo neljä nollapeliä ja hän onkin se mies, jonka varassa JJK nousee ja kaatuu. Maalintekovaikeuksista kärsinyt joukkue koki ennen juhannusta ikävän takaiskun kun viisi maalia tehnyt Robin Saastamoinen loukkaantui. Saastamoisen pelaaminen tulevan lauantain ottelussa on täysi kysymysmerkki.

Gnistan kohtasi JJK:n kauden kotiavauksessaan huhtikuun loppupuolella napaten 2-0 voiton. Ennakkoluulottomasti pelannut sarjanousija haastoi isäntänsä tosissaan, mutta keltapaidat käänsivät ottelun edukseen toisella puoliajalla Eero Markkasen ja Joakim Latosen maaleilla.

Gnistanin terveystilanne säilyy hyvänä, sillä ainoastaan Tuukka Andberg on varmasti sivussa kokoonpanosta. Andberg on palannut harjoituksiin ja on pelikuntoinen lähitulevaisuudessa.

Gnistan on harjoitellut kuluneen viikon luonnonurmella, sillä huominen ottelu on tämän kauden toinen kyseisellä pelialustalla. Sääennusteet lupaavat huomiseksi Jyväskylään sateista keliä, joten edessä saattaa olla haastava koitos märällä pelialustalla. Päävalmentaja Rantasen mukaan tämäkin on otettu huomioon otteluun valmistautumisessa.

– JJK-peli aloittaa meidän vieraspainotteisen heinäkuun ja kliseisesti sanottuna meidän on oltava valmiina taistelemaan ja raapimaan pisteitä mukaamme. Joukkue on hyvässä iskussa ja todella moni pelaaja suorittaa korkealla tasolla, joten valinnanvaraa kokoonpanon osalta on enemmän kuin tarpeeksi juuri nyt. JJK on organisoitu ja hyvin valmennettu joukkue, jota emme aliarvioi, mutta tietysti menemme Jyväskylään kolme pistettä tavoitteena, kommentoi Rantanen huomista ottelua.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.