Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan tyrmäsi HIFK:n

Gnistan oli tyly isäntä HIFK:lle maalein 4-0.

Loppuunmyydyllä Mustapekka Areenalla pelattu Helsingin paikalliskamppailu alkoi vierasjoukkue HIFK:n pienoisella hallinalla ja viiden minuutin pelin jälkeen punapaidat olivat siirtyä johtoon. Emil Pallas pääsi laukomaan terävän nousun päätteeksi, mutta yritys pysähtyi Gnistan-vahti Jiri Koskeen. Pelin alusta lähtien oli nähtävissä paikalliskamppailun sekä täyden stadionin tuoma lisälataus, sillä molempien joukkueiden otteista näkyi hermostuneisuus mm. harhasyöttöjen johdosta.

Gnistan siirtyi ottelussa 1-0-johtoon, kun Joakim Latonen laukoi rangaistuspotkusta pallon varmasti HIFK-maalin vasempaan alakulmaan. Lisää oli tulossa 35. peliminuutilla saman miehen toimesta. Vastahyökkäyksen päätteeksi pallo ajautui Latoselle, joka sijoitti tarkasti Gnistanin 2-0-johtoon. Heti muutamaa minuuttia myöhemmin HIFK:n Emil Pallas laukoi kaukaa kulmapotkun jälkitilanteesta vaarallisen näköisen, mutta Gnistanin onneksi veto painui noin puoli metriä yli isäntien maalin.

Puoliajan lopussa Gnistanin Kasperi Liikonen oli lisätä Gnistanin johtoa, mutta viimeistely lähietäisyydeltä tyssäsi HIFK-puolustajaan. Enempää maaleja ei ensimmäisen puoliajan aikana nähty, joten tauolle lähdettiin Gnistanin johdossa maalein 2-0.

Kotijoukkue aloitti toisen puoliajan erinomaisesti ja sai luotua muutaman maalipaikan heti ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. Väkevä aloitus tuotti tulosta 63. minuutilla, kun Momodou Sarr karkasi vieraiden puolustukselta ja sijoitti pallon HIFK:n maaliin. Kymmenen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppumista Gnistanin Sampo Ala-Ison upea kaukolaukaus sinetöi loppulukemiksi 4-0. Mustapekka Areenalla kamppailua seurasi 1550 katsojaa, mikä on Gnistanin seurahistorian suurin yleisömäärä. Gnistan kiittää kaikkia katsojia, jotka olivat luomassa upeaa futisiltaa!

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen illan antiin.

– Loistava esitys ja ikimuistoinen ilta! Olen erittäin iloinen pelaajien sekä koko jengin puolesta. Tiesimme, että olemme iskussa ja se näkyi pelaamisessa. Vahvan peruspelaamisen lisäksi hyökkäsimme terävästi, mistä palkintona hienot maalit. Silti pitää kuitenkin muistaa hyvän puolustamisen antavan meille mahdollisuuden voittaa ja näin tapahtui tänään. Nyt nautitaan voitosta, mutta pian siirretään katseet kohti sunnuntaita. Kiitos paikan päälle saapuneille katsojille tapahtumasta.

Gnistanin kausi jatkuu heti tämän viikon sunnuntaina toisella paikalliskamppailulla, kun Käpylän Pallo vierailee Oulunkylässä. Voit ostaa lipun matsiin tästä!