Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan selvään kotivoittoon LPS:ää vastaan

Gnistan ratkaisi ottelun toisella jaksolla Vera Saastamoisen kahdella osumalla minuutin sisään. Keltaisista osuivat myös Valentina Johansson ja Vilma Lanki.

Gnistan lähti otteluun suosikkina sarjajohdosta. LPS puolestaan oli kerännyt kuudesta ottelustaan seitsemän pistettä ja oli taulukon sijalla kahdeksan. Ottelun alku mentiin tasaisissa merkeissä. Gnistan alkoi saamaan vähitellen otetta ja vaarallisia hyökkäyksiä LPS:n päähän. Gnistanin hyökkäyksessä muun muassa Vilma Lanki, Vera Saastamoinen ja Siiri Koivula aiheuttivat jatkuvasti vaaraa LPS-puolustukselle, mutta viimeinen silaus vielä puuttui ja LPS-maali pysyi pitkälle jaksoa koskemattomana. Avausosuma syntyi kuitenkin aivan jakson loppuhetkillä, kun Gnistanin kulmapotkun jälkitilanteesta Satu Dammert voitti pääpallon, josta pallo ajautui Vera Saastamoiselle. Saastamoinen jatkoi juonikkaalla volleylla pään yli pallon aivan maalin edustalle, josta Valentina Johansson ohjasi pallon maaliin. Näin tauolle mentiin Gnistanin 1-0-johdossa.

Toinen jakso alkoi niin ikään tasaisesti, mutta LPS ei juuri päässyt hätyyttelemään Velma Oikarisen maalia. Gnistan puolestaan pyrki murtautumaan aktiivisesti LPS-puolustuksen selustaan. Lopulta yritys toi palkinnon 65. minuutilla, kun Vera Saastamoista rikottiin rangaistusalueen sisällä. Pallo pilkulle ja Saastamoinen itse toimitti pelivälineen maalin vasempaan alakulmaan 2-0-numeroiksi. Vain minuutti tästä ja Gnistan lisäsi taas johtoa. Nopea hyökkäys oikealta, jossa Oona Sihvola pelasi oivan matalan keskityksen maalin edustalle. Jälleen paikalla oli Vera Saastamoinen, joka ohitti maalivahdin ja puolustuksen estelyistä huolimatta laittoi pallon maaliin. Loppunumerot 4-0 Gnistanille viimeisteli Vilma Lanki, joka laukoi pallon Venla Vepsäläisen hienosta esityöstä maaliin. Vepsäläinen murtautui oikealta aivan päätyrajalle ja rangaistusalueen sisälle saakka. Hyvä takaviistopallo, josta Lanki viimeisteli painavalla laukauksella alakulmaan maalin.

Gnistanin päävalmentaja Mikko Rantala kommentoi ottelua ja voittoa.

– Hyvä voitto meille. Pelattiin hyvin, vaikka olisimme voineet jo aiemminkin avata maalihanat. Hieman siinä tuhlailtiin paikoissa. Joukkue kuitenkin jatkoi sinnikkäästi ja lopulta palkinto saatiin jakson lopussa. Tästä on hyvä jatkaa tuleviin kamppailuihin.

Gnistan kohtaa seuraavaksi kärkikamppailussa EIF:n Tammisaaressa tulevana lauantaina. Gnistanin seuraava kotiottelu on sunnuntaina 2.7., kun vastaan asettuu LoPa. Ottelu alkaa klo 20:15. Miehet kohtaavat samana päivänä paikallisottelussa KäPa:n klo 18:00.