Kuva: Teemu Levänen

Gnistan komeaan voittoon Salossa

Gnistan jatkoi erinomaista vierasputkeaan Salossa.

Helteisessä Salon urheilupuistossa pelattu ottelu alkoi tasaisesti ja kumpikaan joukkueista ei onnistunut luomaan maalipaikkoja kamppailun ensimmäisten minuuttien aikana. Päivän ensimmäinen osuma nähtiin 21. peliminuutilla, kun Jean Mabinda pelasi sivurajaheitolla Luca Weckströmin vapaaksi, joka tarjoili maalin eteen Joakim Latoselle, jonka varman viimeistelyn myötä Gnistan nappasi johdon itselleen.

Gnistan siirtyi 0-2-johtoon kymmenisen minuuttia ennen taukoa, kun Medo riisti pallon keskialueella ja laukoi kaukaa pelivälineen SalPa-maalin tolppaan. Momodou Sarr oli ensimmäisenä paluupallossa ja sijoitti varmasti keltapaidat kahden maalin etumatkalle. Kotijoukkue SalPa sai puoliajan aikana luotua muutamia potentiaalisia hyökkäyksiä, mutta hyvin puolustanut Gnistan-puolustus pysäytti yritykset ja maalivahti Otso Linnas pääsi melko helpolla ensimmäisen puoliajan aikana. Tauolle lähdettiin Gnistanin ansaitussa 0-2-johdossa.

Toisen puoliajan alussa Gnistan oli lisätä johtoaan, kun Momodou Sarr riisti pallon isäntien puolustukselta ja pelasi sen rangaistusalueen sisään. Pallo ajautui Joakim Latoselle, jonka ohjaus läheltä suuntautui hieman yli maalin. Salolaiset tulivat otteluun mukaan 71. minuutilla, kun Roope Pyyskänen laukoi noin 15 metristä pallon Gnistanin maaliin kaventaen lukemiksi 1-2.

Salpa ei varsinaisesti saanut maalin jälkeen otetta pelistä ja helteisen kamppailun lopullinen ratkaisu nähtiin hieman ennen varsinaisen peliajan loppumista, kun Joakim Latonen siirsi läheltä illan toisen osumansa. Osuma jäi päivän viimeiseksi, joten pisteet matkasivat vieraiden mukana Oulunkylään maalein 1-3. Gnistan siirtyi voitolla Ykkösen kärkisijalle ja joukkue on voittanut kaikki kauden viisi vierasotteluaan sekä lähtee kohti juhannuksen jälkeistä HIFK-ottelua ilman yhtään tappiota tämän kauden Ykkösessä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen jakoi ottelun jälkeen kiitosta suojateilleen.

– Ei ollut meidän paras peli tai välttämättä pelinä tasollisesti kovin korkea, mutta pelaajat tekivät jälleen ison työn. Perusasiat hoidettiin riittävän hyvin ja palkintona voitto. Kymmenen tappiotonta peliä tuntuu mahtavalta ja joukkue on tosi sitoutunut tekemään hommia. Myös staffille kiitos pyyteettömästä työstä. Nyt huilaamme muutaman päivän ja sitten jatkamme työntekoa.

Gnistanin kausi jatkuu juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona, kun HIFK vierailee Mustapekka Areenalla. Voit ostaa lippusi matsiin tästä!