Kuva: Mira Lönnqvist

Gnistan kaatoi komeasti SJK Akatemian

Gnistan palasi sunnuntaina kotivoittojen makuun kaatamalla SJK Akatemian 5-2 lukemin. Ottelun hahmo oli 3+2 tehot kirjauttanut Momodou Sarr.

Sunnuntai-illan kamppailu alkoi tasaisesti ja ensimmäisen kymmenen minuutin aikana molemmat joukkueet saivat luotua maalipaikan, mutta viimeistely ontui kentän molemmissa päissä. Ottelun avausmaali nähtiin 23. peliminuutilla, kun Oskari Väistö puski kulmapotkusta vieraat johtoon. Gnistan ei tästä lannistunut, sillä muutamaa minuuttia myöhemmin Zachary Sukunda laukoi pallon vieraiden maaliin Momodou Sarr’n hyvästä syötöstä. Maali oli kanadalaiselle kauden ensimmäinen.

Kamppailun ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan tasainen. Hetken näytti jo siltä, että tauolle lähdetään tasalukemissa. Aivan puoliajan lopussa Sukunda ja Sarr löysivät jälleen toisensa. Tällä kertaa roolit olivat kuitenkin toisinpäin, sillä Sukundan erinomaisesta esityöstä Sarr pääsi iskemään Gnistanille illan toisen maalin. Tämän myötä tauolle lähdettiin Gnistanin 2-1-johdossa.

Gnistan oli saada sähäkän alun toiselle puoliajalle, kun vahvaa peliä pelannut Momodou Sarr karkasi heti ensimmäisten minuuttien aikana läpiajoon. SJK-vahti Otto Huuhtanen torjui kuitenkin yrityksen ja piti vieraat mukana pelissä. Maalitalkoot saivat jatkoa 56. minuutilla, kun vieraiden Kasper Paananen tasoitti lukemiksi 2-2 tarkalla laukauksella rangaistusalueen sisältä.

Gnistan siirtyi jälleen johtoon, kun ottelun hahmoihin lukeutunut Momodou Sarr pääsi siirtämään pallon SJK Akatemian maaliin oman rangaistuspotkunsa paluupallosta. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vaihdosta sisään tullut Kasperi Liikonen lisäsi Gnistanin johtoa puskulla läheltä maalia. Tarjoilusta vastasi jälleen Momodou Sarr.

Sarr kruunasi vielä tehoiltansa hattutempulla viisi minuttia ennen päätösvihellystä. Gnistan-hyökkääjä paini pallon pois SJK Akatemian puolustukselta ja viimeisteli varmasti takanurkkaan.

Enempää osumia ei nähty ja juhlat Oulunkylässä saivat käynnistyä komean 5-2 kotivoiton myötä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen Gnistanin palattua kolmen kotitasapelin jälkeen jälleen voittojen tielle Oulunkylässä.

-Mahtava voitto ja lämmittää mieltä, että saimme maalihanat auki kotona. Hyökkäsimme paremmin kuin aikaisemmissa kotipeleissä ja maalit olivat todella hyvin tehtyjä. Näytimme luonnetta ja pystyimme parantamaan pelaamista ottelun aikana, mikä on todella tärkeää. Iso työ pelaajilta ja lukuisia onnistumisia, joten tästä on hyvä jatkaa.