Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan ja JäPS pistejakoon

Gnistan ja JäPS päätyivät sunnuntaina 0-0 tasapeliin tiukan taistelun päätteeksi.

Koleahkossa kesäkuun alkuillassa pelattu ottelu oli alusta alkaen tiukkaa kamppailua jokaisesta pallosta. JäPS sai alussa hyvän otteen pelistä ja olikin hyvin lähellä johto-osumaa reilun 8. minuutin pelin jälkeen kun näyttävän syöttökombinaation jälkeen Herkko Kuosa vapautui maalipaikkaan alueella, mutta Jiri Koski onnistui torjumaan matalan laukauksen oikea-aikaisen vastaantulonsa myötä eikä kakkospallossa ensimmäisenä ollut JäPS:n hyökkääjäkään maalinteossa onnistunut.

JäPS teki omalla aktiivisella prässipelillään Gnistanin pelistä vaikeaa koko ensimmäisen puoliajan ajan. Keltapaitojen ensimmäisen nelivitosen paras ja oikeastaan ainoa kunnon maalipaikka avautui Zachary Sukundan keskityksestä  puskemaan päässeelle Eero Markkaselle, mutta pallo painui hiuksenhienosti ohi oikean tolpan.

Puoliajalle siirryttiin maalittomissa lukemissa.

Tälle kaudelle tyypillisesti Gnistanin otteet paranivat ottelun edetessä. Kipinä aktivoitti prässipeliään toiselle puoliajalle ja sai sitä kautta pallollista peliään paremmin toimimaan. Puoliajan täyttäessä 16. minuuttia irtosi Eero Markkanen oikealta laidalta puolittaiseen läpiajoon, ohitti vastaan juosseen maalivahti Janne Laihon, mutta hyökkäykseen mukaan nousseet Luca Weckström ja Momodou Sarr eivät onnistuneet tilannetta täysosumaan päättämään.

Toisella puoliajalla Gnistan oli joukkueista aktiivisempi ja hyökkäävämpi, mutta useat lupaavat erikoistilanteet eivät maaleihin johtaneet. Johtomaali oli todella lähellä oikeastaan vain kerran kun 78. minuutilla Jean Mabinda pääsi virittämään kaukolaukauksen noin 18 metristä, mutta tulinen laukaus tärähti yläristikkoon pudoten vieraiden näkökulmasta maaliviivan paremmalle puolelle.

Ottelun lisäajalla JäPS pääsi vielä kulman jälkitilanteesta hätyyttelemään maalille vaarallisen näköisesti, mutta tänään pääsääntöisesti hyvin toiminut isäntien puolustus sekä Koski pitivät maalinsa koskemattomana loppuun saakka.

Tuomarin viheltäessä pilliinsä maalittoman tasapelin merkiksi oli Gnistan pelannut jo kahdeksannen tappiottoman ottelunsa ja Jiri Koski pitänyt kauden kuudennen nollapelinsä.- Olo joukkueessa on pettynyt ja turhautunut, esitys ei ollut tänään hyvä alkaen ihan perusasioista. Toisella jaksolla parannettiin, mikä on positiivista. Haluamme antaa kotiyleisölle enemmän kuin mitä olemme nyt pystyneet antamaan, siinä on ihan selkeä tavoite kesäkuulle, ruoti peliä päävalmentaja Joonas Rantanen.