Gnistan isännöi JäPSiä sunnuntaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko! Gnistan ja JäPS mittelevät sarjapisteistä sunnuntaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:00. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistanin taival katkesi Suomen Cupissa keskiviikkona, kun Veikkausliigan KTP oli tasaisen pelin jälkeen rangaistuspotkuissa etevämpi painellen cupista jatkoon. Sarjassa sen sijaan on pyyhkinyt mitä mainioimmin, sillä seitsemän kierroksen jälkeen Gnistan porskuttaa 17 pistellään sarjan kärjessä, mutta EIF ja MP vaanivat vain pisteen päässä. Edellisessä sarjaottelussaan Gnistan haki Kokkolasta hienon 1-2 voiton. Hankalalla ensimmäisellä puoliajalla Eero Markkanen iski avausosuman, toisella puoliajalla KPV tasoitti, mutta Momodou Sarr iski kauden ensimmäisellään voittomaalin vain kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa. Ottelun jälkeen päävalmentaja Joonas Rantanen korosti joukkueen joutuneen tekemään kovan työn sarjapisteiden eteen ja oli siten erittäin iloinen kolmesta pisteestä.

Vaihtelevasti kautensa aloittanut JäPS on tällä hetkellä sarjassa yhdeksäntenä. Joukkue ei tälläkään kaudella anna kotikentällään pisteitä millekään joukkueelle ilmaiseksi ja kolmesta voitosta kaksi onkin tullut kotikentällä ja ainoastaan huikeaa alkukautta pelaava MP on onnistunut hakemaan kolme pinnaa Järvenpäästä. Vieraissa on ollut haastavampaa – Neljästä vierasottelusta on tullut kolme tappiota. Edellisessä sarjaottelussaan vielä Jyrki Aholan komennossa pelannut joukkue kärsi 2-0 vierastappion HIFK:lle. Suomen Cupista tuli lähtö EIF:ä vastaan Gnistanin tavoin rangaistuspotkukisan jälkeen.

Sarjanousijana kauteen 2022 lähtenyt JäPS pelasi hienon kauden yltäen sarjassa kuudenneksi ja sitä kautta ylempään jatkosarjaan. Suoraviivaisella pelityylillään JäPS oli kaikille hankala vastustaja etenkin kotikentällään Järvenpäässä, mutta joukkue ylsi muutamiin hienoihin tuloksiin myös vieraskentällä, joista kohokohtana 0-3 vierasvoitto EIF:sta. Ylemmässä jatkosarjassa JäPS todisteli salonkikelpoisuuttaan yllättämällä sarjanoususta pelanneen TPS:n kotonaan 4-3, mutta pääosin kyyti oli kylmää – Viisi ottelua toivat neljä tappiota maalierolla 6-15.

Hienosta kaudesta huolimatta JäPS nimitti uudeksi päävalmentajakseen kokeneen Jyrki Aholan. Hyvissä ajoin valmiiksi kasatun joukkueen kärkipelaajiksi hankittiin muun muassa Gnistanissakin kapteeninnauhaa kantanut Omar Jama sekä pysyvällä siirrolla sinisiin hankittu Enoch Banza, joka pelasi viime kauden loppupuoliskon lainasopimuksella norjalaisesta Raufoss IL:sta. Pitkän linjan ”jäpsiläisistä” maalivahti Janne Laiho kantaa jälleen tärkeää ruutua järvenpääläisten menestyksessä ja omalta kasvatilta Justus Holopaiselta odotetaan maaleja hyökkäyspäässä.  JäPS koki ikävän takaiskun jo talvella kun viime kaudella 12 maalia laukoneen Aleksi Ristolan kausi päättyi loukkaantumiseen. Toinen ikävä takaisku tuli toukokuun lopulla, kun Ahola ilmoitti jättävänsä päävalmentajan tehtävät terveydellisten seikkojen vuoksi

Gnistan ja JäPS hakivat asetelmia tulevan kauden koitoksiin jo varhain alkukeväästä kahdessa Ykköscupin ottelussa. Lohkovaiheen ottelussa JäPS otti Järvenpään monitoimihallissa 5-2 voiton ja oli etevämpi myös maaliskuussa pelatussa loppuottelussa, tosin sillä kertaa vasta rangaistuspotkujen jälkeen varsinaisen peliajan oltua maaliton. Ykkösessä joukkueet kohtasivat viime kaudella kahdesti molempien voittaessa kotiottelunsa. Toukokuussa Gnistan murskasi JäPS:n todellisessa maali-iloittelussa 10-1 lukemin Douglas Caén osuttua peräti viidesti, mutta heinäkuussa järvenpääläiset ottivat kotikentällään revanssin 2-1 lukemin.

Gnistanille ottelu on jo kolmas reilun viikon sisään. Rankka ottelutahti vaatii pelaajilta fyysisten voimavarojen ohella myös vahvaa henkistä kanttia. Joukkueen terveystilanne on hyvällä mallilla, loukkaantuneina sivussa ovat edelleen ainoastaan Topi JärvinenJere Kujanpää sekä Tuukka Andberg.

– Kahden lyhyessä ajassa pelatun vieraspelin jälkeen sunnuntaina mitataan erityisesti joukkueen henkistä vahvuutta. Peluutukset ovat sujuneet siinä mielessä ok, että saamme varmasti tuoreita jalkoja myös sunnuntaina kentälle. Silti meidän on pystyttävä lyhyessä ajassa taas latautumaan henkisesti, jotta olemme valmiita taistelemaan voitosta, näkee päävalmentaja Rantanen ja jatkaa:

– Todella harmillista, että Jykä joutui jättäytymään pois JäPSin peräsimestä. Valmentajanvaihdosta huolimatta tiedämme, mitä JäPSiltä voi odottaa ja edessä on varmasti tiukka taisto. Varmasti joitain pieniä asioita taktisesti muuttuu keskiviikon Cup-pelistä, mutta isossa kuvassa pelaamisen rakenne on hyvällä tasolla.

Kamppailun otteluisäntänä toimii Gnistanin yhteistyökumppani Ônam, joka tuo oman mausteensa Mustapekka Areenan ruokatarjontaan sunnuntaina. Tervetuloa nauttimaan matsista ja hyvästä ruoasta!

Menu:
– Vietnamilaiset paistetut kevätrullat
– Karamelli-ribsit ranskalaisilla
– Satay-vartaat pikkelöidyillä vihanneksilla

Ennakkoliput Tiketistä! Jos taskusta ei vielä löydy Gnistanin kausikorttia, niin nyt on viimeinen tilaisuus hankkia omasi. JäPS pelin jälkeen kausarimyynti loppuu. Kaupoille!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.