McDonald’s Pukinmäen otteluennakko: EIF vierailee Oulunkylässä sunnuntaina

Gnistan hakee hyvin sujuneelle alkukaudelleen jatkoa sunnuntaina EIF:n kustannuksella. Ottelu käynnistyy Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:00. Ennakkoliput otteluun myy Tiketti.

Gnistan jatkoi hienosti sujunutta alkukauttaan kaatamalla viime lauantaina KäPan Keski-Helsingin derbyssä 0-2-lukemin. Tiukassa väännössä Gnistan oli hallitsevampi osapuoli etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta vasta Eero Markkasen toisella puoliajalla laukomat osumat ratkaisivat kolmeen pisteen kohtalon. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa prässipeliin, jonka turvin ottelu pysyi koko ajan varsin hyvin keltapaitojen kontrollissa. Rantanen oli lisäksi todella tyytyväinen kauden alkuun eikä syyttä: Gnistan on toistaiseksi voittanut kaikki kolme otteluaan 2-0-lukemin. Kykeneekö Ykkösen huhtikuun pelaajaksi valittu Jiri Koski pelaamaan sunnuntaina jo kauden kolmannen nollapelinsä?

Kärkisijoja jälleen havittelevan EIF:n kausi on alkanut tulosten valossa rohkaisevasti, kun kaksi voittoa ottanut ja yhden pelin hävinnyt joukkue on kuudella pisteellä sarjan toisena. Edellisessä ottelussaan EIF kaatoi kotonaan Jaron vakuuttavasti 3-0-lukemin. Vieraissa EIF ei ole esiintynyt yhtä vakuuttavasti kuin kotonaan, sillä kauden toisessa ottelussa tuli Järvenpään monitoimihallissa JäPS:ltä käkeen 1-0-lukemin.

Viime kausi päättyi EIF:n osalta pettymykseen, kun nousua Veikkausliigaan avoimesti havitelleen seuran matka katkesi nousukarsintojen ensimmäisessä vaiheessa 2-1-tappioon Jarolle. Sarjassa epätasaisesti pelannut EIF päätyi lopulta neljännelle tilalle jääden peräti 12 pisteen päähän Jarosta, joten tappiota karsintaottelussa ei voida pitää suurena vääryytenä.

EIF lähti yhdeksänteen peräkkäiseen Ykkösen kauteensa jälleen uuden päävalmentajan johdolla, kun katalonialaisluotsi Gabri Garcia Xatart palasi seuran valmentajaksi. EIF menetti talven aikana useampia avainpelaajiaan Veikkausliigaan, mutta Xatart ja joukkueenjohto ovat pyrkineet paikkaamaan menetyksiä muun muassa Ykkösen maalikuninkuuden kaudella 2019 voittaneella Salomo Ojalalla, Allsvenskanin Mjällbystä hankitulla keskikentän pohjapelaaja Enoch Kofi Adulla sekä Ilveksestä Tammisaareen siirtyneellä toppari Tabi Mangalla. Uusien pelaajien lisäksi EIF onnistui solmimaan tärkeät jatkosopimukset kokeneiden William Lindqvistin ja Stanislav Efimovin kanssa.

Kolmen sarjapisteen ohella Gnistan jahtaa sunnuntaina Ykkösen ajanjaksonsa ensimmäistä voittoaan EIF:stä Ogelissa, sillä vuodesta 2017 lähtien joukkueet ovat kohdanneet Oulunkylässä kaikkiaan viidesti, joista EIF on voittanut kaksi ja peräti kolmesti on jääty pistejakoon. Viime kaudella Gnistan oli minuuttien päästä voitosta, mutta EIF:n onnekas osuma yliajalla tuhosi voittohaaveet. Tammisaaressa vihreäpaidat olivat niin ikään pitkään ylitsepääsemätön este Kipinälle, kunnes viime kaudella keltaiset hakivat 0-2-vierasvoiton Raaseporista.

Gnistanin terveystilanne on säilynyt pääosin muuttumattomana viime lauantaista. Jobinpostia silti kuului, kun Suomen Cupin ottelussa loukkaantunut Topi Järvinen joutuu olemaan useamman viikon sivussa tositoimista. Järvisen lisäksi edelleen loukkaantuneina ovat Jere Kujanpää sekä Robbie Malolo, joka hiljalleen lähestyy pelikuntoa. Nuoret Kauri Koivunen ja Joose Rahja ovat jälleen käytettävissä sunnuntain ottelussa.

Joonas Rantasen mukaan toistaiseksi hyvin toiminut puolustus joutuu tiukkaan testiin sunnuntaina, mutta luottaa kuitenkin omiinsa.

– EIF on ollut hyökkäyksissään melko suoraviivainen, mutta joukkueesta löytyy vauhdin lisäksi taitoa ja viimeistelyosaamista. Vahva puolustuspelaamisemme saa toistaiseksi ehkä sen kovimman testin. Kyseessä on vasta neljäs kierros, niin jokaisen joukkueen pelaaminen tulee vielä parantumaan, myös meidän. Lähtökohtamme peliin ovat kaiken kaikkiaan hyvät ja tietysti tavoitteena on jatkaa voittojen tiellä.

Sunnuntai on tuplamatsipäivä, sillä miesten sarjaottelun jälkeen tositoimiin pääsevät Gnistanin naisten edustusjoukkue, joka kohtaa KJP:n kello 20:15 alkavassa Naisten Kolmosen ottelussa. Saavu paikalle kannustamaan molemmat Gnistanin edustusjoukkueet voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.