Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan suurinumeroiseen kotivoittoon

Gnistan nappasi 5-0-voiton Nummelan Palloseurasta Oulunkylän sunnuntai-illassa. Gnistanin maaleista vastasivat Isabella Lievonen, Vera Saastamoinen, Vilma Lanki, Siiri Koivula ja Venla Vepsäläinen.

Gnistan lähti otteluun vakuuttava 0-4-vierasvoitto allaan FC Loviisasta. Sarjatilanteessa ennen ottelua molemmat joukkueet olivat tasapisteissä kummankin kerätessä kolme voittoa ensimmäisistä neljästä ottelusta.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja jo viidennellä minuutilla Vera Saastamoinen pääsi laukomaan vaarallisesti maalivahdin torjuessa pallon vaivoin pallon kulmapotkuksi. Seuranneesta kulmapotkusta Gnistan avasi maalihanat Isabella Lievosen puskiessa Siiri Koivulan kulman maalin perukoille. Gnistan jatkoi vahvaa pelaamista ja jo 15. minuutin kohdalla johto tuplaantui. Nea Sunila liikkui tuttuun tapaan laajalla säteellä ja tällä kertaa vasemmalta laidalta hän pääsi keskittämään, josta Vera Saastamoinen ohjasi pallon vaikeasta asennosta ensin taidokkaasti tolppaan ja siitä seuranneesta irtopallosta tyhjään NuPS-maaliin. Ottelun alku kulki täysin Gnistanin merkeissä ja heti perään 18. minuutilla Vilma Lanki ohjasi Vera Saastamoisen ja Siiri Koivulan järjestelemän kuvion päätteeksi pallon takatolpalta verkkoon 3-0-lukemiksi. Ensimmäisen jakson loppupuolelle peli tasaantui ja enempää maaleja ei enää nähty.

Toinen jakson alku oli myös tasaista pelaamista. Gnistan puolusti läpi ottelun hyvin ja NuPS ei päässyt kovin vaarallisille maalipaikoille. Gnistanin maalissa Velma Oikarinen hoiti hyvin NuPS:n yritykset kauempaa. Ottelu alkoi ratketa lopullisesti 61. minuutilla, kun Gnistanin vasemmalla laidalla Vilma Lanki haastoi hyvin rangaistusalueen sisällä ja NuPS-puolustaja joutui rikkomaan häntä. Seurauksena rangaistuspotku, jonka Siiri Koivula toimitti vastustamattomasti verkon perukoille 4-0-lukemiksi. Loppunumerot 5-0 viimeisteli niin ikään rangaistuspotkusta Venla Vepsäläinen.

Näin Gnistan jatkoi hyvien kotiotteluiden sarjaa ja siirtyi tasaisessa kärkitasoissa piikkipaikalle yhdessä ToTe/Betonin ja EIF:n kanssa. Kaikki kolme joukkuetta ovat avanneet kauden neljällä voitolla viidestä kamppailusta. Gnistanin ottelut jatkuvat nyt seuraavan kahden kierroksen ajan vieraskentällä joukkueen kohdatessa ensin tulevana perjantaina 26.5. HIFK/2:n Pirkkolan nurmella klo 19:20 ja sitten seuraavana perjantaina 2.6. MPS:n Ala-Malmin nurmella klo 19:15. Seuraava kotiottelu on sunnuntaina 11.6., kun vastaan asettuu LPS. Ottelu alkaa klo 20:15 ja silloin taas vietetään tuplapelipäivää miesten kohdatessa SJK Akatemia klo 18:00.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.