Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan löi HIFK/2:n selkein numeroin

Gnistan jatkoi voittoputkeaan kaatamalla HIFK/2:n 0-4-lukemin Pirkkolan illassa. Vahvan pelin pelanneen Kipinän maaleista vastasivat Senni Espo, Salli Aittasalo, Vilma Lanki ja Satu Dammert.

Pirkkolan muhkuraisella luonnonnurmella pelattu ottelu alkoi hiukan tunnustellen ja pallo viihtyikin alkuminuutit enemmän ilmassa kuin kentän pinnassa. Hartiavoimin töitä kentällä tehnyt kotijoukkue oli alkuun jopa aavistuksen enemmän pallossa kiinni, mutta kunnon maalipaikoille punapaidat eivät päässeet ja ne harvatkin laukaukset Velma Oikarinen koppasi varmoin ottein.

Gnistan sen sijaan oli hyökkäyspäässä tylyn tehokas koko ensimmäisen puoliajan. Kaksi ensimmäistä osumaa syntyivät kauniilla kaukolaukauksilla. Ensin yhdeksännellä peliminuutilla vasemmalta laidalta rakennellun hyökäyksen tueksi noussut Senni Espo täräytti rangaistusalueen takaa komean laukauksen aivan takakulmaan ja 31. peliminuutilla Salli Aittasalo laukoi toisen osuman lähes yhtä komealla kaukolaukauksella noin 20. metristä. Puoliajan hahmo Vilma Lanki alusti molemmat maalit ja sai kunnian taiteilla itse kolmannen 38. peliminuutilla.

Toisella puoliajalla peli oli selkeästi Gnistanin heiniä. Ensimmäisellä puoliajalla tähtirinnat vielä voittivat kaksinkamppailuja, mutta toisella puoliajalla joukkue vaikutti kohtaloonsa alistuneelta. Kaksinkamppailuissa ja kakkospalloissa voittajaksi selviytyi lähes poikkeuksetta keltapaitainen pelaaja ja maalivahti Oikarinen joutuikin värjöttelemään maalillaan käytännössä ilman torjuntatöitä. Keltapaitojen illan neljännen osuman iski 59. minuutilla Satu Dammert, joka otti näyttävästi haltuunsa Elli Auvisen syötön, murtautui boxiin ja laukoi pallon hallitusti verkkoon. Gnistanin neljännen osuman jälkeen ottelu olikin loppuvihellyksen odottelua eikä enempää maaleja tehty vaikka Gnistanilla paikkoja oli muutamaankin lisäosumaan. Voitto illan ottelusta nosti Gnistanin Kolmosen eteläisen lohkon kärkeen.

Päävalmentaja Mikko Rantala oli tyytyväinen mies pelin jälkeen.

– Alussa joukkueemme hieman arasteli heikohkossa kunnossa ollutta pelialustaa emmekä vielä saaneet syöttöpeliämme oikein kulkemaan. Se kuitenkin parani ottelun edetessä ja hallittiin peliä aika hyvin koko ajan, ei vastustajalla juurikaan maalipaikkoja ollut.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.