McDonald’s Pukinmäen Otteluennakko: Lauantaina mitellään Keski-Helsingin herruudesta

Gnistan ja KäPa kohtaavat lauantaina Ykkösen historian ensimmäisessä Keski-Helsingin derbyssä. KäPan isännöimä kamppailu käynnistyy Brahen tekonurmella kello 18:00 ja näkyy suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Gnistan jatkoi myönteisissä merkeissä edennyttä alkukauttaan kaatamalla VJS/2:n Suomen Cupissa 1-5-lukemin. Nihkeän ensimmäisen puoliajan jälkeen peli oli vielä tasan 1-1, mutta toisella puoliajalla uuden vaihteen silmään saanut Kipinä takoi Myyrmäen stadionin valotaululle lopulta selkeät voittolukemat. Ykkösessä Gnistan on aloittanut kahdella 2-0-voitolla, mutta päävalmentaja Joonas Rantanen on nähnyt omiensa pelissä vielä paljon parantamisen varaa. Edellisten otteluiden hahmo Jiri Koski huilasi keskiviikon Cup-pelin, joten hän pääsee tuoreena lauantaina metsästämään jo kauden kolmatta nollapeliään.

Käpylän Pallo nousi seurahistoriansa toisen kerran Ykköseen lähes satumaisen Kakkosen kauden päätteeksi. Pitkälti omista B-junioreista sekä muutamasta avainpelaajasta koostunut joukkue pelasi hienon runkosarjan sijoittuen Kakkosen A-lohkossa toiseksi ja sinetöi nousunsa hakemalla Joensuusta 0-1-vierasvoiton pitkään nousussa vahvasti kiinni olleesta JIPPO:sta.

KäPa on osoitellut valmiuttaan Ykkösen tasolle heti alusta alkaen. Kotiavauksessaan mustapaidat voittivat MP:n 2-0 ja hakivat sen jälkeen tasapelin Pietarsaaresta ottelusta, jossa KäPa oli tolpan päässä voittomaalistakin.

KäPan sarjanousuun luotsannut espanjalainen Jordi Aluja jatkaa joukkueen peräsimessä myös Ykkösessä ja vasta 27-vuotiaasta Alujasta tuli samalla Ykkösen nuorin päävalmentaja. Viime kaudella avainroolissa olleet nuorukaiset kiinnitettiin jatkosopimuksiin, jonka lisäksi joukkuetta on pyritty vahvistamaan Ykkösen tason kokemusta omaavilla pelaajilla. MuSan paidassa aikonaan säväyttänyt Takanori Yokochi ja paluun kasvattajaseuraansa tehnyt Ykkösen ottelutilaston kakkonen Juri Kinnunen olivat eittämättä nimekkäimmät kiinnitykset mustapaitaan. Lisäksi viime kaudet Gnistania edustanut Pasi Forsman siirtyi täksi kaudeksi KäPan pelipaitaan. Omista nuorten pelaajien katraasta löytyy useampi läpimurtoa kärkkyvä pelaaja, joista ainakin maalivahti Luka Nokelaista sekä keskikentän hyökkäävissä rooleissa viihtyviä Joonas Kekaraista ja Marius Söderbäckiä kannattaa seurata tarkalla silmällä lauantainkin ottelussa.

Oulunkylä vs. Käpylä kuuluu Helsingin sisällä klassisimpiin paikalliskamppailuihin. Eri sarjatasoilla vietettyjä kuutta kautta lukuunottamatta joukkueet ovat iskeneet yhteen lähes joka kausi aina 2000-luvun alusta alkaen. Ainoastaan kaudella 2018 naapurukset oli jaettu eri lohkoihin Kakkosessa. Huomenna joukkueiden yhteisessä historiassa käännetään uusi sivu, kun mitellään Keski-Helsingin herruudesta Suomen toisiksi korkeimmalla sarjatasolla.

Keskiviikon voitetun Cup-ottelun jälkeen Gnistan käänsi saman tien katseensa lauantain tärkeään sarjaotteluun. Cup-ottelussa loukkaantunut Topi Järvinen on sivussa ottelusta. Hänen ohellaan poissa kokoonpanosta ovat Robbie MaloloKauri KoivunenJoose Rahja sekä Jere Kujanpää.

Päävalmentaja Joonas Rantanen vakuuttaa joukkueensa olevan valmiina huomenna.

– Keskiviikosta on palauduttu ja joukkue on valmis huomiseen peliin. KäPa on saanut sarjaan positiivisen alun ja heillä on taitavia pelaajia sekä nopeita jalkoja. On selvää, että meidän on parannettava varsinkin ensimmäisten jaksojen pelaamista. Toisaalta jokainen peli on erilainen ja oma tapahtumansa, luotamme kyllä omaan osaamiseemme ja kykyyn voittaa pelejä. Hieno matsi ja tapahtuma jälleen edessä, josta lähdemme metsästämään voittoa.

Tule paikalle kannustamaan Gnistan voittoon paikalliskamppailussa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.