Kuva: Juhani Järvenpää

McDonald’s Pukinmäen otteluennakko: Gnistan kohtaa HIFK:n Ykköscupin välierässä

Gnistan palaa Oulunkylään perjantaina, kun keltapaidat isännöivät HIFK:ta Ykköscupin välierässä. Kauden toinen paikalliskamppailu potkaistaan käyntiin Oulunkylän Mustapekka areenalla kello 18:00. Ennakkoliput myy tuttuun tapaan Tiketti.

Gnistan selvitti tiensä Ykköscupin välierään kaatamalla puolivälierässä SalPan viime lauantaina. Pääosin Gnistanin hallinnassa edennyt ottelu kääntyi Kipinän eduksi 0-2-lukemin Hannes Woivalinin ja Momodou Sarrin vastattua maalinteosta. Päävalmentaja Joonas Rantanen oli erityisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen kokonaisuutena, mutta näki vielä parannettavaa vastaiskujen puolustamisessa.

HIFK:n Ykköscupin taival on sujunut toistaiseksi tappioitta. Alkulohkossa tähtirinnat voittivat MP:n sekä JäPS:in ja tasasivat pisteet Gnistanin kanssa. Kerätyt seitsemän pistettä riittivät lohkon kärkipaikkaan. Puolivälierässä HIFK kaatoi SJK Akatemian 1-0 Talin hallissa pelatussa ottelussa.

HIFK ja Gnistan kohtasivat Talin hallissa tammikuun loppupuolella. Tuon kohtaamisen jälkeen Sami Okkosen joukot ovat vahvistuneet muun muassa entisellä maajoukkueen luottotoppari Paulus Arajuurella, joka on erityisesti kokemuksensa ja nimekkyytensä vuoksi todella merkittävä vahvistus HIFK:lle. Loukkaantumiset ovat tuoneet HIFK:lle murheita erityisesti hyökkäyspään osalta, sillä sivussa huomisesta ottelusta ovat kaksi tulevalle kaudelle tehtyä hyökkääjähankintaa Nikolas Saira ja Tiquinho.

Joukkueiden alkulohkon kohtaaminen oli tasaista vääntöä, jossa yhtään kaksinkamppailua ei annettu ilmaiseksi vastustajalle. 1-1-tasapeliin päättyneessä kamppailussa Gnistan johti puoliajalla Eero Markkasen puskumaalilla, mutta HIFK kiri tasoihin Aleksi Wahlmanin osumalla.

Kulunut viikko ei ole tuonut muutosta Gnistanin terveystilanteeseen. Sivussa ottelusta ovat loukkaantumistaan toipuvat Jere KujanpääKauri KoivunenLuca WeckströmAaro TiihonenZachary SukundaTuukka Andberg sekä Kasperi Liikonen.

– Pelaamisen iso kuva on melko selkeä vaikka tietysti niin hyökkäämisessä kuin puolustamisessa on asioita, joita meidän on parannettava. Jos pystymme niitä nyt parantamaan niin pelaamme varmasti ottelun voitosta. Ehdottomasti haluamme finaaliin ja sitä kautta vielä yhden kilpailullisen pelin lisää, kommentoi perjantain ottelua päävalmentaja Joonas Rantanen.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.