Kuva: Jari Mäensivu

Gnistan kaatoi SalPan ja eteni Ykköscupin välieriin

Hannes Woivalin ja Momodou Sarr vastasivat Gnistanin maaleista 0-2-voittoon päättyneessä ottelussa.

Gnistan aloitti ottelun vahvasti ja oli hallitseva osapuoli. Ottelun alkuhetkillä Joakim Latonen pääsi irtoamaan SalPa-puolustukselta ja laukomaan oikealta rangaistusalueen sisältä, mutta pallo suuntautui maalin oikealta ohi. Ottelu eteni Gnistanin hallinnalla, mutta SalPalla oli myös loistava tilanne, kun Gnistanin keskialueen pallonmenetyksestä Jesse Huhtala pääsi karkaamaan läpi. Jiri Kosken oivallinen vastaantulo ja torjunta pitivät lukemat kuitenkin edelleen 0-0:ssa. Gnistan siirtyi ottelussa 0-1-johtoon aivan ensimmäisen jakson lopussa. Pirteästi kärjessä liikkunut Momodou Sarr teki jälleen yhden syvyysjuoksun, josta hän pääsi pudottamaan pallon hyökkäystä mukaan tukemaan liikkuneelle Henrik Ölanderille. Henrikin keskitys leijaili ikävästi maalivahdin kannalta aivan 16-alueen taakse, jonne SalPa-maalivahti Bagci lähti palloa ennakoimaan. Bagci epäonnistui katkossaan ja Hannes Woivalin odotti takana ottaen pallon taitavasti alas ja laittaen sen varmasti maaliverkkoon. Näin puoliajalle mentiin Gnistanin 0-1-johdossa.

Ottelun toinen jakso alkoi myös Gnistanin hallinnalla. Momodou Sarr oli jälleen useampaan otteeseen aktiivinen aiheuttaen haasteita SalPa-puolustukselle. Viimein Sarr sai myös palkinnon 61. peliminuutilla, kun Joakim Latonen irrotti miehen puolesta kentästä läpiajoon ja hyvä viimeistely vasemmalla jalalla ohi SalPa-maalivahti Bagcin. Ottelu jatkui hyvin Gnistanin hallinnassa. Gnistan suoritti toisella jaksolla useamman pelaajavaihdon. Eero Markkanen tuli Topi Järvisen tilalle 70. minuutilla, Medo ja Joose Rahja Maximo Tolosen ja Joakim Latosen tilalle 78. minuutilla sekä Robbie Malolo ja Linus Kahisalo lopussa Hannes Woivalinin ja Jean-Claude Mabindan tilalle. Ottelun lopussa ei enää vaarallisempia tilanteita nähty ja näin Gnistan eteni ensi viikolla pelattavaan Ykköscupin välierään. Ottelu on Gnistanin kotiottelu, jossa vastaan tulee HIFK tai SJK Akatemia ja sen ajankohdasta tiedotetaan ensi viikon alkupuolella.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli tyytyväinen voittoon ja jatkopaikkaan.

– Tänään oli lupa odottaa, että otamme askeleen eteenpäin ja näin mielestäni myös teimme. Aloitimme pelin erittäin hyvin ja paikat siirtyä johtoon oli jo ensimmäisen vartin aikana. Pallonhallinta tasaantui ottelun aikana, mutta hoidimme puolustustyöskentelyn johtoasemassa pääosin hyvin. Vastahyökkäykset olivat niitä hetkiä, jolloin SalPa pystyi luomaan uhkaa ja se on tietysti asia, jota meidän on parannettava. Kokonaisuutena hyvä esitys, josta pystymme vielä parantamaan pre-seasonin edetessä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.