Kuva: Kalevi Hämäläinen

Medo ja Gnistan jatkosopimukseen

Mohamed Kamara eli tuttavallisemmin Medo jatkaa keltapaidassa ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Tulevan kauden Ykkösestä on hankalaa löytää Sierra Leonen Port Lokossa syntynyttä Medoa meritoituneempaa pelimiestä. Viime marraskuussa 35-vuotta täyttänyt keskikenttäpelaaja on voittanut kaksi SM-kultaa HJK:n paidassa kausina 2009 ja 2010. Ulkomailla hän on edustanut Serbian pääsarjassa pelaavaa Partizan Belgradia sekä kausien 2013-15 aikana Englannin toisiksi ylimmällä sarjatasolla pelannutta Bolton Wanderersia. Partizanin paidassa Medo pääsi juhlimaan Serbian mestaruutta kolmesti, kerran cup-voittoa sekä pelaamaan niin Euroopan liigan kuin Mestarien liigankin lohkovaiheessa useita otteluita. Sierra Leonen maajoukkueessa Medo on pelannut 33 ottelua osuen kahdesti tolppien väliin.

Viime elokuussa Gnistanin vahvuuteen liittynyt Medo hankittiin ennen kaikkea tuomaan kokemusta ja johtajuutta nuoreen joukkueeseen kauden loppusuoran koviin kamppailuihin. Pitkän pelaamattomuuden vuoksi parasta pelikuntoaan etsiskellyt Medo ehti lopulta pelata kolme Ykkösen ja viisi alemman jatkosarjan kamppailua. Lähes kaiken urallaan nähnyt konkari kiittelee ennen kaikkea vastaanottoa seurassa, joka sai hänet tuntemaan itsensä arvostetuksi. Hän on niin ikään tyytyväinen tällä hetkellä kasassa olevaan joukkueeseen.

– Viime kauden loppu Gnistanissa oli lyhyt jakso, mutta arvostan sitä. Valmentaja ja henkilökunta sekä hallituksen jäsenet saivat minut tuntemaan oloni halutuksi ja arvostetuksi. Päätös jatkaa heidän kanssaan ei ollut vaikea tehdä, koska minulla on selkeä kuva siitä, mistä joukkueessa on kyse ja mitä voin tuoda joukkueeseen. Viime kaudella joukkue oli nuori eikä kokemusta ollut paljonkaan, mutta tämän kauden joukkue on hyvä sekoitus nuoria ja kokeneita pelaajia.

35-vuotias Medo kuuluu tulevallakin kaudella joukkueen nestoreihin, mutta paloa lajia kohtaan yhä riittää.

– Yleensä ihmiset ovat huolissaan ikäiseni pelaajista kunnon ja intohimon puutteen vuoksi, mutta se ei ole koskaan ongelma minun tapauksessani. Rakastan peliä ja olen aina valmis antamaan 100% kun minua tarvitaan. Rukoilen pysyväni kunnossa muun joukkueen kanssa ja katsotaan mitä tämä kausi tuo tullessaan. Toiveet ovat korkealla.

Loppuun hän haluaa lähettää terveisiä Kipinäyhteisölle.

– Toivottavasti näemme teidät kaikki stadionilla, tarvitsemme teitä siellä.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kommentoi Medon jatkosopimusta.

– Medon osalta viime kausi loppui kesken siinä mielessä, että hän alkoi olla hyvässä iskussa pelien loppuessa. Kokemuksellaan ja osaamisellaan Medo näytti oman arvonsa niin kentällä kuin kopissakin. Hienoa, että ura jatkuu vielä Gnistanissa.

Gnistanin sopimustilanne 25.1.2023:

Jiri Koski
Jean-Claude Mabinda
Henrik Ölander
Elton Maloku
Aaro Tiihonen(laina)
Sampo Ala-Iso
Linus Kahisalo
Tuukka Andberg
Toni Takamäki
Konsta Rasimus
Maximo Tolonen
Luca Weckström
Kauri Koivunen
Jere Kujanpää
Hannes Woivalin
Medo
Zachary Sukunda
Topi Järvinen
Kasperi Liikonen
Joose Rahja
Momodou Sarr
Eero Markkanen

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.