Kuva: Kalevi Hämäläinen

Kasperi Liikonen ja Gnistan jatkosopimukseen

Polvivamman jäljiltä pelikuntoa lähenevä Kasperi Liikonen jatkaa Gnistanissa ensi kauden mittaisella sopimuksella.

Maaliskuussa 2020 KTP:stä Gnistaniin siirtynyt 28-vuotias Kasperi Liikonen on nähnyt ainoana koko Gnistanin nykyisen Ykkösen ajanjakson, sillä tuleva kausi on Liikoselle jo neljäs keltapaidassa. Loukkaantumisten vuoksi rikkonaisten kausien aikana Liikonen on pelannut yhteensä 27 sarjaottelua. Ykkösen kentät ovat 28-vuotiaalle Leppävaaran Pallon kasvatille hyvin tuttuja, sillä jo ennen Oulunkylään siirtymistään laitahyökkääjä oli ehtinyt pelata yhteensä 108 Ykkösen ottelua peräti kuudessa eri seurassa. Yksi näistä seuroista oli FC Honka, jonka paidassa Liikonen pääsi pelaamaan myös Suomen korkeimmalla sarjatasolla. Kausi 2018 toi tuolloin 24-vuotiaan pelimiehen tilastoihin 17 Veikkausliigan ottelua, joista seitsemässä Liikonen oli merkitty espoolaisten aloituskokoonpanoon.

Liikonen on iloinen ja huojentunut jatkosopimuksestaan. Kaksi vaikeaa polvivammaa läpikäynyt hyökkääjä kiittelee Gnistania tuesta vaikeina aikoina ja kokee seuran parhaaksi vaihtoehdoksi juuri tässä vaiheessa jalkapallouraa.

– Jatko tuntuu hyvältä ja helpottavalta kun ei tarvitse miettiä ensi kauden pelipaikkaa, iso kiitos siitä Gnistanille! Muutenkin tulee tunne, että seura välittää ja tukee minua vaikeinakin aikoina, joka helpottaa jatkamaan vuodesta toiseen Kipinässä. Täällä on minulle myös parhaat mahdollisuudet päästä samanlaiseen iskuun kuin viime pre-seasonilla, joten ei tarvinnut kauaa miettiä jatkoa.

Viime kauden avauksessa PK-35:tä vastaan Liikonen loukkasi polvensa vaarattoman näköisessä tilanteessa ja kausi oli sitä myöten pulkassa. Kuntoutus on edennyt toistaiseksi suunnitelmien mukaan.

– Kuntoutus on edennyt viimeiselle suoralle ja olen päässyt jo mukaan kentälle treeneihin, tosin vielä ilman kontaktia. Isoja takapakkeja ei ole tullut, joten aikataulussa mennään kuntoutumisen osalta eli pitäisi päästä helmi-maaliskuussa takaisin kokoonpanoon, jos taidot ovat vielä tallella.

Kasperi Liikonen kuuluu tulevallakin kaudella Kipinän kokeneimpien pelaajien joukkoon. Vastoinkäymisistä huolimatta mies ei ole menettänyt uskoaan itseensä pelaajana. Määrätietoisen Liikosen kokemus tulee olemaan ensi kaudella kullanarvoinen asia Gnistanille.

– Vaikka vastoinkäymisiä on tullut vähän liikaakin, niin olen silti vasta pelaaja parhaassa iässä. Tavoite onkin olla taas kerran avauksen pelaaja ja auttaa itseäni, joukkuetta ja nuorempia pelaajia eteenpäin sekä tietenkin pysyä kunnossa läpi kauden.

Päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo hyökkääjäänsä vastoinkäymisistä huolimatta.

– Kassu oli viime pre-seasonilla meidän parhaita ja odotukset olivat korkealla sarjakautta kohti. Uskomme vahvasti, että sama tai parempi taso on saavutettavissa, vaikka nyt tietysti kaikki fokus on vielä kuntoutumisessa. Kassu on myös yksi johtajista pelaajistossa ja senkin takia tärkeä pelaaja joukkueelle.

Gnistanin sopimustilanne 5.12.

Jiri Koski
Tuukka Andberg
Henrik Ölander
Sampo Ala-Iso
Elton Maloku
Luca Weckström
Maximo Tolonen
Topi Järvinen
Jean-Claude Mabinda
Kasperi Liikonen

Gnistanin kausikortit ovat tarjouksessa 12. joulukuuta asti. Käy ostamassa omasi tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.