Kuva: Mikko Soimakallio

Gnistan Ogeli kruunasi upean kauden nousulla Kolmoseen

Nousu vahvistaa myös pelaajapolkua A-junioreiden ja edustusjoukkueen välillä.

Hienon kauden Eteläisen alueen Nelosessa pelannut Gnistan Ogeli juhli lokakuussa nousua sarjaporrasta ylemmäs Kolmoseen. Kesäkuun 9. päivästä eteenpäin Ogeli hävisi 14 sarjapelistään ainoastaan yhden ja pelasi kerran tasan. Erittäin vahvasta suorittamisestaan huolimatta lohkon ykköstila ja siten suora nousu jäivät Ogelilta haaveeksi, mutta nousu sinetöityi jatkosarjassa 4-1 voitolla LJS:stä, jonka lisäksi tulokset Kolmosen nousukarsintapeleissä olivat Ogelille suotuisia. Pääkaupunkiseudun joukkueista Atlantis Akatemia ja SexyPöxyt nousivat Kakkoseen, jonka myötä Kolmosen joukkuekiintiöön jäi tilaa Gnistan Ogelin nousulle.

– Kausi oli pitkä ja mieleenpainuva. Sen aikana taidettiin kokea Ogelin historian pisin tappio- ja voittoputki. Ensimmäisen matsin voitimme, mutta sen jälkeen taisi tulla neljä matsia peräkkäin tukkaan ja kriisisauna mainittiin useampaan kertaan. Kesällä sitten kone lähti kunnolla käyntiin ja 14 ottelusta tulikin 12 voittoa, paikka nousukarsintaan ja menolippu Kolmoseen, kertaa kautta Gnistanin omista junioreista aikanaan ponnistanut Joonas Tuomi.

Gnistan Ogeli tunnettiin pitkään kaveriporukkana, jossa on pelannut vuosien ajan useita pitkän linjan ”ogelilaisia”, joista Tuomen lisäksi esimerkiksi Matias Pitkänen sekä Petteri Uimonen kasvoivat pelaajiksi Gnistanin junioreissa 2000-luvun loppupuolella. Nousua juhlinut joukkue oli kuitenkin mielenkiintoinen sekoitus kokeneita, pitkän linjan ogelilaisia ja nuoria pelaajia.

– Ogeli pelasi 11 vuotta putkeen Nelosta. Viimeisin kausi Kolmosessa on vuodelta 2011, jolloin putoaminen tapahtui maalierolla.  Allekirjoittanut ja iso osa pelaajista oli mukana jo silloin. Joka vuosi sen jälkeen on haettu nousua, ja kun se vihdoin tuli niin ei riemulla ollut rajaa. Lähtökohtaisesti viimeiset 11 vuotta Ogeli on ollut tiivis kaveriporukka, joka tykkää ja osaa pelata futista. Mikä sen parempaa, kun saavuttaa yhteinen tavoite ystävien kanssa, hehkuttaa Tuomi.

Joonas Tuomen mukaan Gnistan Ogeli on aina ollut lämminhenkinen yhteisö, johon junioripelaajan on helppo tulla. Jalkapalloon suhtaudutaan tosissaan, mutta amatööripohjalta toimivassa joukkueessa touhua tehdään muun arjen ehdoilla.

– Reilu kymmenen vuotta sitten Ogeli piti nuoret pelaajat mukana lajissa. Nykypäivänä noille samoille pelaajille joukkue on arjen henkireikä. Osalla jälkikasvu ja toisilla vaativat ammatit (”Adella”(Ahti Rantanen) molemmat) pitävät miehet kiireisinä. Matsipäivä, harjoitukset, joukkueen WhatsApp-ryhmä ja ”Maukan”(Mauritz Heikkilä) vitsit ovat niitä syitä miksi tätä tehdään!

Ogelin nousu sarjaporrasta ylemmäs otettiin lämmöllä vastaan myös Gnistanin seurayhteisössä, sillä kyseessä on erittäin merkittävä asia Gnistanin pelaajapolulle. Nuoret pelaajat voivat saada kokemusta Kolmosen peleistä sekä A-juniorien SM-karsinnasta, jonka myötä heillä on entistä parempi mahdollisuus kehittyä kohti edustusjoukkuetta.

Ogelin riveissä on jo tähän mennessä nähty joukko Kipinän nuoria pelaajia, joista esimerkiksi Wartiovaaran veljekset Tommi ja Sami sekä toppari Linus Kahisalo ovat pelanneet säännöllisesti myös A-juniorien riveissä. Myös kokeneemmilla pelimiehillä tulee jatkossakin olemaan oma paikkansa Ogelin miehistössä, mutta yhä usempi nuori pelaaja tulee saamaan mahdollisuutensa kokeilla siipiensä kantavuutta Kolmosen otteluissa.

– Ogeli on jo useamman kauden tehnyt hyvin toimivaa yhteistyötä A-juniorijoukkueen kanssa. Sarjaporrasta ylempänä yhteistyö tulee olemaan entistä tiiviimpää. Joukkue haluaa kilpailla Kolmosessa ja siihen sopiva yhdistelmä nuoruutta sekä kokemusta antaa parhaan mahdollisuuden, näkee Tuomi ja jatkaa:

– Joukkue on ylpeä oulunkyläläisyydestään. Kauden aikana TOP 20 eniten minuutteja keränneistä pelaajista 17 ovat Gnistanin kasvatteja. Ogeli haluaa jatkossakin kasvattaa seuran omia junioreita miesten peleihin, kentällä ja pukukopissa.

Palloliitto vahvistaa Kolmosen lohkot todennäköisesti kuluvan syksyn aikana. Eteläisen alueen Kolmonen on pelattu jo useiden vuosien ajan kolmessa 12 joukkueen lohkossa ja sama malli on todennäköisesti käytössä tulevallakin kaudella. Kolmosessa pelaa useita mielenkiintoisia lähialueiden seuroja, kuten Pakilan HPS tai Malmin joukkueet Atletico Malmi, MPS/2020 sekä Ponnistus. Luvassa siis saattaa olla mielenkiintoisia kohtaamisia lähialueiden seurojen kesken.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.