Kuva: Kalevi Hämäläinen

McDonald’s Pukinmäen Otteluennakko: Perjantaina taistellaan tärkeistä pisteistä Oulunkylässä

Sarjan neljäs Gnistan isännöi sarjakolmosta Jaroa perjantaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka areenalla klo 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti. Heti miesten pelin jälkeen tulessa ovat myös Gnistanin naisten edustusjoukkue, joka kohtaa EPS/Reservin klo 21:00.

Gnistan otti edellisessä ottelussaan hienon vierasvoiton hankalassa vierasottelussa Lappeenrannan PEPO:a vastaan 1-2-lukemin. Isännät iskivät ottelun avausmaalin, mutta Gnistan kiri rinnalle ja ohi Rony Huhtalan ja ensimmäisen osumansa Gnistanin paidassa iskeneen Momodou Sarrin maaleilla. Voittonsa myötä Gnistan pönkitti asemiaan sarjan kärkikuusikossa. Matkaa sarjan kärjessä porhaltavaan TPS:ään on jo 9 pinnaa, mutta perjantaisen ottelun voittamalla Gnistan olisi jo vahvasti kiinni ylemmän jatkosarjan paikassa ja ohittaisi samalla Jaron sarjataulukossa.

Sarjan kärkikastiin ennakoidun Jaron sarjan alku ei ollut vakuuttavimmasta päästä, sillä joukkue voitti yhdeksästä ensimmäisestä sarjapelistään vain kaksi, joilla oltiin kaukana sarjan kärjen vauhdista. Kesän edetessä Ykkösen tasolla rutinoituneet pietarsaarelaiset ovat vertyneet kovaan pistetahtiin. Vain yhden tappion 10 viimeisimmässä sarjapelissään kärsinyt Jaro on hinannut itsensä sarjan kolmanneksi, mutta Gnistanin tavoin paikka ylemmässä jatkosarjassa on vielä lunastamatta.

Kaudella 2021 Jaro sijoittui sarjassa neljänneksi jääden lopullisessa taulukossa kauas Veikkausliigaan nousseesta VPS:stä.  Jaro keräsi pisteitä tasaisesti, mutta muille kärkikastin joukkueille kärsityt tappiot koituivat joukkueen kohtaloksi.

Kauteen 2022 Jaro lähti kovin satsauksin mielessään viime kauden sijoituksen kohentaminen Jimmy Warghin jatkaessa joukkueen päävalmentajana. Joukkuetta vahvistettiin muun muassa AC Oulusta palanneella Severi Kähkösellä, joka on kuulunut tälläkin kaudella sarjan johtavien pelaajien joukkoon. Kähkösen ohella myös muut nimekkäät hankinnat Frankline Okoye ja Paul Emile Tendeng sekä yhdysvaltalainen keskikenttäpelaaja Jacob Bushue ovat kuuluneet pietarsaarelaisten ehdottomiin avainpelaajiin kuluvalla kaudella. Uusien vahvistusten ohella Jaro luottaa paljon pidempiaikaisiin luottopelaajiinsa Johan BrunelliinMarkus Kronholmiin sekä Jim Myrevikiin. Ykkösen nimimiehiin kuulunut laitapuolustaja Guillermo Sotelo siirtyi kesän siirtoikkunassa Veikkausliigaan Helsingin IFK:n riveihin. Tällä viikolla Jaro tiedotti hankkineensa Sotelon korvaajaksi aiemmin mm. Valkeakosken Hakassa pelanneen Jami Kyöstilän.

Gnistan voi hakea uskoa tiukkaan koitokseen joukkueiden ensimmäisestä kohtaamisesta, jossa Gnistan haki Pietarsaaresta hienon 0-2-voiton vahvan peliesityksen päätteeksi. Ottelun edetessä peliään alati parantaneen Gnistanin maaleista ottelussa vastasivat Fabrice Gatambiye sekä Douglas Caé.

Gnistanilta sivussa huomenna ovat Rony Huhtala, jonka Lappeenrannan ottelussa ottama varoitus tiesi korttitilin täyttymistä ja sitä myöten pelikieltoa. Huhtalan ohella sivussa ovat loukkaantumisestaan toipuva Tommi Jäntti ja pitkäaikaistoipilas Kasperi Liikonen.

Hienon voiton Lappeenrannassa napannut joukkue on valmistautunut tulevaan hyvällä fiiliksellä. Huomenna edessä on kova haaste, jonka tiedostaa myös päävalmentaja Joonas Rantanen. Kovasta vastustajasta huolimatta Gnistan haluaa kuitenkin esittää kotiyleisölle aktiivista peliä.

– Uskon, että edessä on hieno tapahtuma, jossa toivottavasti saamme jälleen kotiyleisön tuen taaksemme. Jaro on hyvässä iskussa ja vaikea vastustaja. Puolustuspelaamisemme on oltava laadukasta ja omassa boksissa on suoriuduttava hyvin. Haluamme kuitenkin myös hyökätä ja olla aktiivinen osapuoli, emme vain yrittää rikkoa vastustajan pelaamista.

Huomenna vietetään tuplamatsipäivää kun ensin areenalle astuu Gnistanin miesten edustusjoukkue klo 18:30 alkavassa ottelussa. Lyhyen tauon jälkeen kentälle astelee Gnistanin naisten edustusjoukkue taistelemaan tärkeistä sarjapisteistä, joten paikanpäältä ei missään nimessä kannata poistua heti miesten ottelun päätyttyä. Saavu paikalle kannustamaan Gnistan voittoon molemmissa otteluissa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.