Kuva: Mikko Mäkelä

McDonald’s Pukinmäen Otteluennakko: Sunnuntaina haussa revanssi KTP:sta

Järvenpäässä tappion kokenut Gnistan isännöi KTP:ta sunnuntaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Ennakkoliput myy Tiketti.

Gnistanin keskikesän haastavat ajat saivat jatkoa maanantaina Järvenpäässä, kun JäPS nappasi kolme pistettä Gnistanin nenän edestä 2-1-lukemin. Kipinällä oli omat paikkansa maalintekoon, mutta ainoastaan kulmapotkusta pallon maaliin puskenut Fabian de Abreu osui tolppien väliin.

KTP aloitti sarjan aavistuksen onnahtelevasti, mutta kauden mittaan rutinoitunut kotkalaisjoukkue on vertynyt kovaan vireeseen. KTP on voittanut neljä viimeistä otteluaan komealla maalierolla 14-2 mukana muun muassa kärkiottelussa napattu 1-3-vierasvoitto TPS:stä. Vasta yhden ottelun hävinnyt KTP on kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta TPS:stä yhden ottelun vähemmän pelanneena.

KTP:n kausi 2021 Veikkausliigassa oli synkkä. Kahdesti valmentajaa vaihtaneet kotkalaiset voittivat 27 ottelusta vain kaksi keräten 11 pistettä, joilla kotkalaiset jäivät 12 pisteen päähän putoamiskarsintoihin joutuneesta AC Oulusta. KTP palkkasi kuluvalle kaudelle päävalmentajakseen kokeneen Jussi Leppälahden, joka vaikutti aiemmin JIPPOn peräsimessä. Pikapaluuta Veikkausliigaan hakeva KTP vahvisti joukkuettaan muun muassa AC Oulusta Kotkaan saapuneella keskuspuolustaja Lassi Nurmoksella sekä espanjalaisella kärkipelaaja Mikalla, jotka ovat molemmat olleet odotetusti kovan luokan tekijöitä Ykkösen tasolla. Kesän edetessä kovaan vireeseen päässeen KTP:n ydin muodostuu uusien hankintojen ohella viime kauden runkopelaajista. Maalilla Anton Lepola kuuluu Ykkösen johtaviin veräjänvartijoihin, keskikentällä David Ramadingaye ja Johannes Laaksonen muodostavat kokeneen ja romuluisen tandemin, laidalla Antti Mäkijärvi on osoittanut vaarallisuutensa kuluneella kaudella ja loukkaantumisista toipunut Aleksi Tarvonen on tuonut kotkalaisten hyökkäyspeliin lisää maalintekovoimaa. Loukkaantumiset kiusaavat vahvavireistä KTP:ta, sillä näillä näkymin sivussa sunnuntain ottelusta ovat luottotoppari Michael Orungbaro sekä kärkipelaaja Mika.

Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa KTP oli kotonaan selkeästi Gnistania vahvempi 4-0-lukemin. Ottelu jatkoi samaa sarjaa kauden 2020 kohtaamisten kanssa, joista ei Kipinälle paljon muisteltavaa jäänyt.

Huomisesta ottelusta huilaa keltaista korttia Järvenpäässä katsellut Luquinhas korttitilin täyttymisen vuoksi. Nilkkansa maanantain pelissä loukanneen Lasse Ikosen vamma ei vaadi pidempää huilia, mutta pelaaminen KTP:ta vastaan on toistaiseksi epävarmaa. Pidempään sivussa olleista Tuukka Andberg saatetaan nähdä jo kokoonpanossa, Rony Huhtalan paluuta sen sijaan jouduttaneen vielä odottelemaan.

Viime aikoina Gnistanin pistepussi on karttunut selkeästi alkukautta nihkeämmin. Päävalmentaja Joonas Rantanen uskoo kuitenkin, että myös vakuuttavassa vireessä oleva vastustaja on kaadettavissa samanlaisella peli-ilmeellä, jota tällä kaudella parhaimmillaan on nähty.

– KTP on tällä hetkellä sarjan paras joukkue. He päästävät vähän maaleja ja onnistuvat kovalla prosentilla omista paikoistaan. Meillä on ymmärrys siitä, että missä asioissa meidän on oltava parempia ja niiden eteen tehdään töitä. Ei pelkästään tätä yksittäistä peliä ajatellen vaan koko loppukautta. Sunnuntailta odotan meiltä nimenomaan sellaista pelillistä ilmettä, mitä olemme aiemmin näyttäneet ja mihin tiedämme pystyvämme.

Gnistan – KTP starttaa huomenna klo 18:30 Oulunkylän Mustapekka Areenalla. Tervetuloa paikoille kannustamaan keltaiset voittoon! Ottelun puoliajalla palkitaan tuoreet Helsinki Cup-mestarit Gnistan T07-joukkue.

Nämä saattavat kiinnostaa

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.