Gnistan kärsi tappion Järvenpäässä

Gnistanin ja JäPS:n välinen tapahtumarikas ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon maalein 2-1.

JäPS oli siirtyä heti toisella peliminuutilla johtoon, kun Reza Heidari tarjoili Olli Valtolle erinomaisen maalipaikan, mutta Valton yritys maalin edestä jäi kehnoksi.  Ottelun avausmaali nähtiin hyvin erikoisella tavalla 15. peliminuutilla. Gnistanin maalivahti Jiri Koski oli nappaamassa palloa käsiinsä täysin vaarattoman oloisessa tilanteessa, mutta JäPS-hyökkääjä Aleksi Ristola ehti tuikata jalkansa väliin ja siirsi pelivälineen tyhjään Gnistan-maaliin. Vain muutama minuutti maalin jälkeen JäPS oli lähellä lisätä johtoaan, kun Olli Valto pääsi puskemaan lähietäisyydeltä, mutta Gnistan-vahti Koski venyi upeaan torjuntaan.

Gnistanin ensimmäinen maalipaikka nähtiin noin puolen tunnin pelin jälkeen, kun Luca Wecktrömin puskun jälkeen pallo ajautui Maximo Toloselle, jonka laukaus aivan maalin edestä epäonnistui pahasti ja isäntien puolustus ehti väliin. Kokonaisuudessaan ensimmäinen puoliaika oli tasainen, mutta JäPS ja joukkueen hyökkääjä Aleksi Ristola olivat kirjaimellisesti terävämpiä rangaistusalueen sisällä, joten tauolle lähdettiin isäntien 1-0-johdossa.

Gnistan aloitti toisen puoliajan hyvin ja tasoitusmaali oli lähellä vain muutaman minuutin pelin jälkeen, kun Maximo Tolonen pelasi paikan Jyri Kiurulle. Kiurun kääntölaukaus noin seitsemästä metristä suuntautui kuitenkin hieman ohi JäPS-maalin. Muutoinkin toisen puoliajan alun ajan Gnistan loi useamman vaarallisen hyökkäyksen, mutta järvenpääläisten puolustus piti pintansa maalivahti Janne Laihon johdolla.

Maalipaikoista huolimatta Gnistanin pistejahti vaikeutui 62. minuutilla, kun Aleksi Ristola puski JäPS:n 2-0-johtoon Antti Ulmasen keskityksestä. Gnistanin ei kuitenkaan tästä lannistunut, sillä hetkeä myöhemmin Tommi Jäntin antaman kulmapotku tavoitti Fabian de Abreun, joka puski kaivatun kavennusmaalin.

Ottelun lopussa molemmilla joukkueilla oli paikkoja maalisaldon kasvattamiseen, mutta enempää maaleja ei kuitenkaan Järvenpään keskuskentällä nähty, joten pisteet jäivät kotijoukkueelle maalein 2-1. Tappio oli Gnistanille viides tämän kauden Ykkösessä.

Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen oli pettynyt joukkueensa esitykseen.

– Tärkein asia on mielestäni se, että emme pelanneet niin hyvin kuin osaamme ja pystymme, jolloin tulos on mitä on. Ensimmäisellä puoliajalla hukkasimme itse ne tilanteet, joissa pääsimme hyökkäämään vastustajan viimeistä linjaa vastaan. Toisella puoliajalla etenimme paremmin boksiin, mutta viimeinen silaus puuttui. Kaksi päästettyä maalia pelin kuvaan nähden on liikaa, kommentoi Rantanen.

Gnistanin kausi jatkuu tämän viikon sunnuntaina kotiottelulla KTP:ta vastaan. Matsi alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla 18.30.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.