Kuva: Kalevi Hämäläinen

Gnistan nappasi pisteet Oulunkylässä

Gnistan palasi Ykkösen kärkisijalle 5-0-voitolla PEPOa vastaan.

Gnistanin ja PEPOn välinen kamppailu alkoi tasaisesti ja vaarallisia maalipaikkoja ei nähty ensimmäisten peliminuuttien aikana. Gnistan piti palloa enemmän, mutta PEPOn matalan linjan murtaminen aina maalipaikoille saakka tuotti isännille vaikeuksia. Ensimmäistä kertaa PEPO-vahti Jirko Sorsan kykyjä pääsi kokeilemaan Gnistanin Yoshiaki Kikuchi väkevän nousun päätteeksi, mutta laukaus 16 metristä suuntautui päin Sorsaa.

Hieman verkkaisesti alkanut ottelu sähköistyi puolen tunnin pelin jälkeen. Ensin vierasjoukkue PEPO oli lähellä siirtyä johtoon, kun Irfan Sadik pääsi laukomaan läheltä. Jiri Koski oli kuitenkin hereillä ja venyi Sadikin sijoituksen tielle. Heti perään Gnistan rakensi vaarallisen hyökkäyksen, jonka päätteeksi Yoshiaki Kikuchille avautui erinomainen maalipaikka lähietäisyydeltä, mutta laukaus pysähtyi vieraiden puolustukseen. Hetken aikaa näytti jo siltä, että tauolle lähdetään tasalukemissa, mutta kuitenkin puoliajan lopussa Gnistan siirtyi Rony Huhtalan puskumaalin myötä 1-0-johtoon.

Gnistan aloitti toisen puoliajan mainiosti, sillä 51. peliminuutilla Rony Huhtala vapautti Douglas Caén, joka sijoitti kauden kuudennella osumallaan Gnistanin illan toisen maalin. Vain hetkeä myöhemmin Gnistanin brasilialainen Luquinhas lisäsi kotijoukkueen johtoa tarkalla sijoituksella.

Gnistanin väkevät otteet eivät jääneet vain puoliajan alkuun, sillä ensin Rony Huhtala iski illan toisen maalin upean juoksun päätteeksi ja tämän jälkeen Maximo Tolonen laukoi tulisesti Gnistanin 5-0-johtoon. Ottelun lopussa PEPOn Irfan Sadikille avautui mainio tilaisuus kauden seitsemänteen maaliinsa, mutta yritys läheltä jäi vaisuksi.

Gnistan-kapteeni Fabian de Abreu oli matsin jälkeen iloinen joukkueen esityksestä.

– Tämä oli meiltä hyvä esitys ja mielestäni näytimme, että voimme pelata pallonhallintaa sekä myös iskeä vastahyökkäyksistä, mikä on tärkeää pitkässä juoksussa. Tärkeintä on toki, että nappasimme jälleen voiton kotona. Meidän tavoite on voittaa aina kotona ja yhdessä kotiyleisön tuen kanssa voimme sen tehdä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.