PIF vierailee Oulunkylässä lauantaina

McDonald's Pukinmäen otteluennakko: Gnistan palaa lähes kahden viikon mittaiselta ottelutauolta isännöimällä sarjanousija PIF:iä lauantaina. Ottelu pyörähtää käyntiin Oulunkylän Mustapekka areenalla poikkeukselliseen aikaan kello 19:00. Ennakkoliput myy Tiketti

Gnistan on pelannut sarjassa toistaiseksi vasta neljä ottelua, sillä viidennelle kierrokselle merkitty vierasottelu KTP:tä vastaan siirrettiin kesäkuulle Arto Tolsa-areenan keskeneräisten kentänvaihtotöiden vuoksi. Edellisessä ottelussaan Gnistan jatkoi tappiotonta taivallustaan Ykkösessä murskaamalla JäPS:in peräti 10-1. Maalijuhlissa oli pääosassa peräti viisi osumaa takonut Douglas Caé.

Gnistan ja PIF eivät ole kohdanneet kertaakaan liiton alaisissa sarjoissa viime vuosikymmenten aikana. Joukkueet ovat pelanneet muutaman kauden ajan samaan aikaan Kakkosessa, mutta ovat poikkeuksetta olleet sijoitettuna eri lohkoihin.

Paraisten ylpeys Pargas IF nousi seurahistoriansa toisen kerran Suomen toisiksi ylemmälle sarjatasolle noustuaan Kolmosesta Kakkoseen vain muutama vuosi sitten. Viimeisimmän sarjanousunsa PIF varmisti voittamalla Kakkosen B-lohkon niukasti kolmen pisteen erolla Honka Akatemiaan. Tasaisesti pisteitä ja voittoja kerännyt PIF piti kärkipaikkaa hallussaan läpi kauden vaikka kausi päättyikin kolmeen tappioon neljässä ottelussa.

Edellisen kerran Ykkösessä vuonna 1994 nähty PIF jatkaa sarjanousuun joukkueensa valmentaneen Stefan Strömborgin johdolla ja pelaajisto on rakennettu hyvin pitkälti Kakkosen luottopelaajien varaan hyvin rajallisista resursseista johtuen. Joukkuetta vahvistettiin muun muassa MuSasta tulleella maalivahti Olli Hakanpäällä, Liettuan pääsarjasta Paraisille saapuneella Akim Sairisella sekä Hongasta lainatulla Benjamin Heikkisellä. Kaikki heistä ovatkin olleet erittäin merkittävässä roolissa jo alkukierroksilla. Viime kaudella Kakkosessa 14 maalia tehnyt Gezim Voca oli pääosassa PIF:in hakiessa komean vierasvoiton TPS:stä ja on väläytellyt muutenkin taitojaan alkukauden aikana.

Gnistan on ehtinyt valmistautua huolella lauantain otteluun, sillä edellisestä ottelusta on aikaa jo lähes kaksi viikkoa. Edellisen ottelun maalijuhlien myötä valmistautuminen on sujunut hyvällä fiiliksellä ja energialla. Gnistan saa takaisin kokoonpanoon jalkavammastaan toipuneen Tommi Jäntin sekä viime peleistä loukkaantuneena sivussa olleen Jyri Kiurun. Sen sijaan Lucas Morais ja Tuukka Andberg ovat pikkuvammojen vuoksi sivussa lauantain ottelusta. Heidän lisäkseen sivussa ovat pitkäaikaistoipilaat Kasperi Liikonen ja Luca Weckström.

– JäPS:iä vastaan saimme annettua painetta pallolliselle pelaajalle ja sitä samaa ilmettä on ehdottomasti jatkettava huomennakin. Toisaalta laitakaistoilla ja lähellä omaa boksia meidän on puolustettava paremmin. Kaiken kaikkiaan tiedossa on erilainen peli kuin JäPS:iä vastaan ja niin isoja tiloja hyökätä ei ole tiedossa, joten meidän on pystyttävä selustaan luotavan uhan lisäksi liikuttamaan palloa maltillisesti, ruotii huomista ottelua päävalmentaja Joonas Rantanen.

– Kaiken kaikkiaan joukkueessa vallitsee hyvä henki ja energia. Haluamme jälleen voittaa kotipelissä.

Ottelu Mustapekka Areenalla pyörähtää käyntiin klo 19:00. Gnistan Bar aukeaa poikkeuksellisesti etkojen merkeissä jo klo 17:00 ja paikalla ovat myös kannattajia tervehtimässä Joonas Rantanen sekä Kasperi Liikonen klo 17:30 alkaen. Tervetuloa nauttimaan ja kannustamaan Gnistan voittoon!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.