Sampo Ala-Iso Gnistanin paitaan

Viime kaudella RoPS:a edustanut keskuspuolustaja Sampo Ala-Iso siirtyy Gnistanin vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella, joka kattaa option myös kaudesta 2024.

Torniossa syntynyt 18-vuotias Sampo Ala-Iso on käynyt läpi TP-47:n junioripolun, mutta debyytti miesten peleissä tapahtui kuitenkin reilut 100 kilometriä pohjoisempana Rovaniemellä. Kaudeksi 2020 RoPS:n organisaatioon siirtynyt Ala-Iso pelasi 17-vuotiaana RoPS:n akatemiajoukkueessa viisi Kakkosen ottelua päästen kerran maalinkin makuun. Kaudella 2021 Ala-Iso toimi jo Kakkosessa edelleen pelanneen RoPS:n akatemiajoukkueen avainpelaajan Kakkosessa, jonka lisäksi hän pääsi ottamaan tuntumaa myös Ykkösen peleihin RoPS:n edustuksen riveissä.

Kaudella 2019 Ala-Iso teki debyyttinsä maaottelutasolla elo-syyskuun kaksoismaaotteluissa Ruotsia ja Pohjois-Irlantia vastaan, joissa puolustaja sai mukavasti vastuuta poikamaajoukkueen takalinjoilla.

Rovaniemeltä Helsinkiin on pitkä matka, mutta Ala-Isoa se ei huimaa. Hän odottaa innolla tulevaa ja katsoo Gnistanin olevan paras vaihtoehto uran jatkon kannalta.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta. Hyvä ja odottavainen fiilis Helsinkiin muutosta, odotan innolla kilpailullisten pelien alkamista. Etsin seuraa, jossa on laadukas arki ja ammattimaiset toimintatavat, uskon vahvasti Gnistanin tarjoavan minulle tämän. Pelaajana olen pallovarma toppari, joka tykkää kuljettaa vastustajan prässin ohi ja avata peliä.

– Me näemme Sampossa ison potentiaalin ja uskomme, että hän pystyy ottamaan meillä seuraavan askeleen uralla ja auttamaan joukkuetta menestymään alkavalla kaudella. Hyvän syöttövalikoiman lisäksi Sampo kuljettaa palloa hyvin, mikä tuo lisää vaihtoehtoja pelinavaamiseen ja rakenteluun, Gnistanin päävalmentaja Joonas Rantanen kertoo.

Ala-Iso on mukana tänään Gnistanin avatessa Ykköscupin Imatralla PEPO:n vieraana

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.