Kuva: Kalevi Hämäläinen

Lucas Morais jatkaa keltapaidassa

Gnistan ja Morais sopivat jo aiemmin kaudella pidempiaikaisesta yhteistyöstä kauden 2022 loppuun asti. Moraisin loppukausi meni piloille loukkaantumisen takia. Lue miehen mietteitä tapahtuneesta ja uudesta pelipaikasta.

Elokuussa 2020 Gnistanin miehistöön liittynyt Lucas Morais, tuttavallisemmin Luquinhas, on kuulunut aina kunnossa ollessaan Kipinän avainpelaajiin. Elokuun alun RoPS-ottelussa tullut jalkavamma katkaisi Luquinhasin viime kauden ennen aikojaan, mutta brassitaiturin otteita saadaan ihastella Ogelissa myös ensi kaudella.

Moraisilla ja Gnistanilla oli menossa vahva jakso joukkueen ollessa Ykkösen kärjessä heinä-elokuun vaihteessa. Morais pelasi avauskaudellaan 2020 Gnistanissa laitahyökkääjänä 13 kamppailua tehden niissä kuusi maalia ja viime kaudella 12 kamppailua, joista ison osan laitapuolustajana. Maaleja ei syntynyt, mutta miehen panos oli muuten arvokas joukkueelle oikea-aikaisine riistoineen ja nousuineen. Gnistan ja Morais tulivat hyvissä ajoin viime kaudella ajatuksiin pidempiaikaisesta yhteistyöstä, joka johti jatkosopimuksen syntymiseen.

Tällä hetkellä mies on keskittynyt täysin toipumiseen ja lähestyykin loppusuoraa kuntoutuksessaan.

– Fiilis on tällä hetkellä aika hyvä, jalka on melkein täysin palautunut. Tarvitsen vielä vähän kuntoutusta, jotta olen täysin kunnossa, mutta kaikki menee tällä hetkellä hyvin.

Moraisin tavoitteet ovat tiukasti tulevassa ja motivaatio paluun suhteen kohdillaan.

– Ajatukseni ovat aina eteenpäin ja ylöspäin. Tavoitteeni on olla aina parempi kuin ennen, joten olen 100-prosenttisesti keskittynyt ollakseni kunnossa. Haluan olla vahvempi ja nopeampi. Odotan hyvien asioiden tulevan.

Viime kaudesta miehelle jäi hieman hampaankoloon, mutta myös hyviäkin hetkiä tuli koettua.

– Henkilökohtaisesti viime kausi ei ollut täydellinen, koska sain tämän loukkaantumisen, mutta joukkueena saavutimme lopulta tavoitteemme. Elimme myös hienoja hetkiä, olimme sarjataulukon kärjessä. Voitimme todella kovia pelejä, joissa kaikki antoivat kaikkensa kentällä. Meille tuli myös vaikea jakso, jolloin joukkueemme koki kovia, mutta pysyimme yhdessä ja lopulta saimme juhlia yläloppusarjan paikkaa.

Viime kaudella Moraisille tuli yllättävä haaste, kun mies aseteltiin Gnistanin formaatiossa oikeaksi puolustajaksi. Tämä ei ollut kuitenkaan vikkelälle ja taitavalle brasilialaiselle ongelma.

– Oikean puolustajan paikka on sellainen, jossa aloitin seitsemän vuotiaana katsellen paljon Léo Mouraa (ex-Flamingo ja Crêmio). Mielestäni suoriuduin paikalla aika hyvin. Yllätyin myös itse miten nopeasti pääsin peliin sisään. Pidän myös oikean puolustajan paikasta, mutta koen, että ensisijainen pelipaikkani on laitahyökkääjä.

Loukkaantuminen oli Moraisille kova paikka ja varmasti myös opettavainen.

– Vannon, en toivo tätä tunnetta kenellekään tässä maailmassa. Katsomosta pelien seuraaminen on todella vaikeaa. Tunnen itseni hermostuneemmaksi, adrenaliinia on enemmän ja vatsassa tunnen kylmää. Toivottavasti pysyn jatkossa terveenä ja sen eteen tulen tekemään kaikkeni.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.