McDonald’sin otteluennakko: Gnistan kohtaa HJK Klubi 04:n paikalliskamppailussa

Mikkelissä kirvelevän tappion kokenut Gnistan jatkaa pelejään lauantaina paikalliskamppailulla HJK Klubi 04:a vastaan. Ottelu alkaa Oulunkylän liikuntapuistossa kello 17:00. Otteluennakon tarjoaa McDonald's Pukinmäki.

Pääkaupunkiseudun tiukennettujen koronarajoitusten vuoksi ottelussa on käytössä poikkeuksellisia katsomojärjestelyitä. Voit lukea lisää täältä. Liput myy Tiketti.

Ykkösen perussarjan loppusuoran alkaessa asetelmat ovat Gnistaninkin osalta todella jännittävät. Vain yhden pisteen viime kauden pistemääräänsä perässä oleva Kipinä on sarjan kuudentena hyvissä iskuasetelmissa, sillä sarjan kärkisijat eivät ole vielä täysin karanneet keltapaitojen ulottavilta, mutta nousu sarjataulukossa edellyttäisi voittojen lisäksi suotuisia tuloksia myös muista otteluista. Toisaalta matka ei ole pitkä myöskään sarjan kellarikerroksiin, joten perussarjan neljässä viimeisessä koitoksessa riittää paljon panosta. Edellisessä ottelussaan Gnistan sai hyvän alun Mikkelissä Rony Huhtalan iskettyä avausosuman heti alkuminuuteilla, mutta todella vahvasti toiselle puoliajalle tullut MP käänsi koitoksen nimiinsä lukemin 2-1.

Ykkösen ja Kakkosen välillä viime vuodet sahannut HJK Klubi 04 taistelee tällä kaudella tosissaan sarjassa säilymisestä. Alkukausi ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, mutta muun muassa EIF:n ja TPS:n kaataminen vieraskentällä ovat hyvä osoitus HJK:n reservijoukkueen arvaamattomuudesta. Lauantain otteluun HJK Klubi 04 lähtee kahden ottelun voittoputkessa kaadettuaan ensin VPS:n ja sitten EIF:n kotikentällään.

Tuoreimpaan Ykkösen valloitukseen HJK Klubi 04 lähti entisen maajoukkuetason keskikenttäsoturi Mika Väyrysen johdolla. Joukkueen pääasiallinen tarkoitus on toimia väliportaana HJK:n juniorien ja edustuksen välillä, mutta siitä huolimatta joukkueeseen hankittiin talvella muun muassa Johannes Kytilän ja Tommi Jäntin kaltaisia nimiä tuomaan nuoreen ryhmään kokemusta ylemmiltä sarjatasoilta. Kokemusta ja laatua Ykkösen tasolle ovat tuoneet myös HJK:n reservijoukkueensa riveihin passittamat nimet, joista muun muassa Sebastian Dahlström ja Casper Terho ovat olleet kovan luokan vahvistuksia Ykkösen tasolla. Kesän siirtoikkunassa HJK vahvisti reservijoukkuettaan useilla ulkomaisilla nimillä, joista Suomen kentillä tunnetuin on Ilveksestä kaapattu Baba Mensah. Lauantain ottelussa kannattaa seurata erityisen tarkasti tuulennopeaa hyökkääjää Samuel Aninia, joka on päässyt hyvään maalivireeseen viimeisimmissä otteluissa.

Gnistanin lähtökohdat lauantain otteluun ovat pelaajatilanteen osalta hyvät, sillä edellisestä ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa olleet kapteeni Omar Jama ja Santeri Kuivalainen ovat jälleen käytettävissä. Lisäksi sairastelujen vuoksi MP-pelin huilannut Nnaemeka Anyamele on todennäköisesti jälleen mukana miesvahvuudessa. Pitkään loukkaantuneena sivussa ollut Samu Laitinen alkaa olla lähellä pelikuntoa, mutta on vielä sivussa lauantain ottelusta.

Ennen lauantain ottelun perehtymiseen oli syytä palata päävalmentaja Ricardo Duarten kanssa hetkeksi viime sunnuntain otteluun MP:a vastaan.

– Ottelu MP:a vastaan merkitsi loppua 20 päivän työntäyteiselle putkelle ilman yhtään varsinaista lepopäivää ja niiden aikana myös viisi ottelua. Sunnuntaina väsymys oli pahin vihollisemme. Aloitimme pelin todella hyvin toteuttamalla ottelusuunnitelmaamme vaikuttavalla tavalla, mutta ottelun edetessä väsymys vaikutti pelaajiemme pelillisiin päätöksiin ja toimintoihin, emmekä kyenneet hyödyntämään useita mahdollisuuksiamme maalintekoon toisen puoliajan aikana.

Nyt alla on lähes täysi harjoitteluviikko. Duarte vakuuttaa Gnistanin valmistautuneen huolella otteluun.

– Viimein meillä oli normaali viikko aikaa valmistautua tulevaan kamppailuun. Olemme painaneet lujasti hommia kehittääksemme puolustussysteemiämme, mutta lisäksi olemme pyrkineet löytämään parhaan mahdollisen hyökkäyksen ja puolustuksen välisen tasapainon peliimme.

Duarte osaa odottaa todella kovaa ja mielenkiintoista peliä viime aikoina vahvistunutta vastustajaa vastaan. Hän toivookin kotiyleisöltä parasta mahdollista tukea.

– HJK Klubi 04 on joukkue täynnä talenttia. Sekä joukkue, että useat yksilöt ovat kasvaneet isosti kauden aikana ja osa heidän parhaista pelaajistaan ovat valmiita siirtymään pääsarjaan aivan lähitulevaisuudessa. Isoin hyöty heille on kuitenkin ollut kesän hankinnoista, jotka ovat tuoneet joukkueeseen lisää laatua ja kokemusta. Jos verrataan kesäkuun kohtaamiseemme, heidän puolustuslinjansa on nyt aivan eri tasolla kuin tuolloin. Heidän pelinsä on nyt monipuolisempaa kuin alkukaudesta ja he pystyvät voittamaan pelejä terävien vastaiskujen kautta.

– Olen varma, että tulossa on erittäin mielenkiintoinen ottelu. Toivon, että saamme paikanpäälle mahdollisimman paljon Gnistanin kannattajia tukemaan ja kannustamaan meitä. Kannattajat ovat todella tärkeä tukipilari joukkueelle tulevan loppukauden aikana!

Yhteistyökumppanimme McDonalds Pukinmäki tarjoaa kaikille 2 km sisällä Oulunkylän liikuntapuistosta McDonaldsin sovellusta käyttäville seuraavat edut sovelluksen kautta:

  • Big Mac ateria 5,95€
  • Big Mac ateria + Happy Meal ateria 8,95€

Edut ovat voimassa perjantaina klo 12 – sunnuntaina klo 23:00.

Ottelussa on jaettu palveluiden käyttöajat ja sisääntuloajat katsomoittain. Alla olevat ajat koskevat sisääntuloa, wc:tä ja kioskipalveluita. Pidäthän huolen, että noudatat oman katsomosi aikataulua.

A1, B1, C1 ja D1
16:16-16:29
16:46-17:00
17:24-17:43
17:56-18:05
18:27-18:45

A2, B2, C2 ja D2
16:00-16:14
16:31-16:44
17:02-17:22
17:45-17:54
18:07-18:25

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.