Otteluraportti: MP haki kolme pistettä Oulunkylästä

Uuden valmentajan tuoma noste ei ainakaan vielä näkynyt tuloksellisesti. Vahvasti aloittanut MP vei täydet pisteet mukanaan Mikkeliin alkuminuuttien osumansa turvin.

MP sai ottelun ensimmäisen maalipaikkansa jo ihan alkusekunneilla Gnistanin puolustajan huolimattoman palautussyötön päätyessä suoraanAatu Mannisen haltuun. Hienosti vastaantulleen Aatu Hakalan torjunnan jälkeen pallo jäi vielä pyörimään vaarallisesti maalinedustalle, mutta Kipinä selvisi vielä tästä tilanteesta säikähdyksellä.

Seuraavan tilanteensa mikkeliläiset kuitenkin hyödynsivät Aatu Mannisen puskiessa Walid Abdelalin keskityksen Hakalan käsien kautta verkon perukoille. Hiljalleen Gnistan otti pallollisen hallinnan itselleen, mutta viimeisen hyökkäyskolmanneksen ratkaisut epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen. Vahvan alun jälkeen vierasjoukkuekaan ei maalipaikoilla juhlinut, mutta sekavan puoliajan päätteeksi tauolle lähdettiin 0-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Joonas Salmen Aleksander Akbariin vaihtanut Gnistan aloitti terävästi luoden ensimmäisen viiden minuutin aikana muutaman maalipaikan, mutta palloa ei verkkoon asti saatu. Uunituore vahvistus Omar Jama debytoi 61. peliminuutilla ottaen paikkansa keskikentän pohjan pelinrakentajana. Ensimmäistä puoliaikaa suoraviivaisemmin pelannut Kipinän seuraava kunnon maalipaikka siunaantui oikealta tulleen matalan keskityksen päätteeksi Nnaemeka Anyamelelle, jonka epäonnistunut laukaus päätyi kuitenkin selvästi ohi maalin. Maalin johtoaan suojelleen vierasjoukkueen toinen osuma oli lähellä vahvan keskialueen prässipelin jälkeisestä roikkupallosta, joka ohitti ulkona maalialueeltaan olleen Hakalan kolahtaen kuitenkin ainoastaan maalin ylärimaan.

Palloa hallinnut Gnistan jäi tänään osumitta, koska huippupaikoille pääseminen tuotti keltapaidoille tuskaa. Lisäajalla Aatu Hakala sai vielä venyä huipputorjuntaan estääkseen Irfan Sadikin vapaapotkun painumisen verkkoon.

– Peli oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla olin tyytyväinen siihen, että puolustuspelimme oli ottelusuunnitelman mukaista, mutta emme kyenneet luomaan maalipaikkoja. Toisella puoliajalla hyökkäyspelimme kehittyi, loimme hyvin maalipaikkoja ja pidimme vastustajan lisäajan vapaapotkua lukuun ottamatta pois maalipaikoilta. Viime kädessä jalkapallo on kuitenkin tulosurheilua, joten en tietenkään voi olla tappioon tyytyväinen. Uskon kuitenkin pelaajiemme olevan tarpeeksi kyvykkäitä noudattamaan pelisysteemiämme, joka tulee kehittymään päästessämme harjoittelemaan yhdessä enemmän, ruotii ottelua tuore päävalmentaja Ricardo Duarte 

Gnistanin kokoonpano: Hakala, Manel, Kuusijärvi, Akin, Faal, Salmi (46′ Akbar), Perovuo, Europaeus (61′ Jama), Anyamele (87′ Ambasciano), Wakui, Huhtala

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.