Otteluennakko: Uudistunut Gnistan isännöi MP:tä torstaina

Kuluvalla viikolla valmennustaan uusinut Gnistan lähtee jahtaamaan kauden avausvoittoaan MP:a vastaan torstaina. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30.

Edellisessä ottelussaan Gnistan tasasi pisteet SJK Akatemiaa vastaan lukemin 2-2. Salama-alun saanut Gnistan johti kamppailua pitkään kahdella maalilla, mutta SJK Akatemia kiri toisella jaksolla tasoihin, joten pisteet menivät jakoon.

Torstain vierailija Mikkelin Palloilijat majailee sarjassa kahdeksantena. Kaksi ensimmäistä otteluaan hävinneet mikkeliläiset parantelivat asemiaan sarjataulukossa voittamalla ensin AC Kajaanin kotonaan ja KTP:n vieraissa. Edellisessä ottelussaan ilman ykkösvahtiaan Sammy Njockia pelanneet sinipaidat joutuivat taipumaan kotonaan MuSalle lukemin 1-2.

Gnistan ja MP ovat toisilleen todella tuttu taistelupari, sillä yhteisestä historiasta löytyy useita tiukkoja koitoksia Kakkosen tasolta. Joukkueet ovat kohdanneet vuosien varrella kaikkiaan 15 kertaa, Gnistan on voittanut peleistä seitsemän ja MP viisi. Ykkösessä joukkueet ovat kohdanneet aiemmin kahdesti vuonna 1997. Joukkueet kohtasivat Suomen Cupin ottelussa tammikuussa, jolloin MP oli Talin hallissa parempi lukemin 1-2.
Kakkosen A-lohkon viime kaudella peräti 16 pisteen erolla voittanut MP menetti talvella kaksi parasta maalintekijäänsä Denisin ja Lucas Dos Santosin, jonka lisäksi keskikentän avainpelaaja Janne Kuhmonen jätti joukkueen. Tehokasta kaksikkoa korvaamaan hankittiin FC Lahdesta tullut Irfan Sadik sekä SJK:n organisaatiosta Mikkeliin napattu Lyon Dantas Firmino. Kaksikon ohella PEPO:sta hankittu keskikenttäpelaaja Jonathan Duyin sekä NJS:stä kaapattu lupaava laitapuolustaja Yassin Daoussi ovat alkukauden perusteella todellisia avainpelaajia Juha Pasojan miehistössä. Muilta osin MP onnistui pitämään viime kaudella Kakkosta dominoineen pelaajarungon kasassa. Sinipaitojen avainpelaajiin kuuluva maalivahti Sammy Njock saattaa olla loukkaantumisen vuoksi sivussa myös torstain kohtaamisesta, joten Mikkelin Pallo-Kissoista päämajakaupungin toiseen leiriin siirtynyt Jonne Uronen päässee jälleen tositoimiin.

Uunituoreen päävalmentaja Ricardo Duarten johdolla pistejahtiin lähtevän Gnistanin loukkaantumistilanne on edelleen haastava, sillä jo edellisistä peleistä sivussa olleiden lisäksi myös Pauli Kuusijärven pelaaminen on epävarmaa. Varmasti huomenna kokoonpanosta ovat sivussa Miika Kauppila, Kasperi Liikonen, Ricahrd Tiberi, Hassan Sesay, Jani Kaukomaa sekä Cherif Ndiaye.

Haastavasta tilanteesta huolimatta apuvalmentajaksi tällä viikolla nimitetyn Marko Kolsin mukaan joukkueen tunnelmista on havaittavissa aivan uudenlaista energiaa.

– Kaikki on tapahtunut nopealla aikataululla ja torstain peli tulee äkkiä, joten mitään ihmeellisiä taktisia muutoksia tuskin tullaan vielä näkemään. Joukkue on ehtinyt harjoitella uuden valmentajan johdolla vain kerran, mutta jo niissä harjoituksissa oli havaittavissa aivan uudenlaista energiaa ja näyttämisenhalua. Uskon, että näemme huomenna kentällä sisuuntuneen ja vahvan Gnistanin, kommentoi Kolsi.

Elokuun kotiotteluiden erityisjärjestelyt poikkeavat heinäkuun vastaavista. Käy lukemassa aiheesta lisää tästä sekä saavu ajoissa paikalle! Mustapekka Areenan Gnistan Bar avaa ovensa klo 17.30. Muistathan pysyä kotona, mikäli sinulla on ylähengitystieinfektioon viittaavia oireita.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.