Otteluraportti: Gnistan päätti kauden upeaan voittoon

Kuva: Santeri Rosenvall

Gnistan ja MP kohtasivat Kakkosen päätöskierroksen ottelussa Mustapekka Areenalla. Gnistan käytti kamppailussa omat paikkansa tehokkaammin ja pisteet jäivät Oulunkylään maalein 4-2.
Heti ottelun ensimmäisillä minuuteilla MP pääsi kokeilemaan maalintekoa vapaapotkusta, mutta Gnistan-vahti Aatu Hakala torjui Lucas dos Santos Oliveiran yrityksen rangaistusalueen rajalta. Ottelun avausmaali nähtiin vain hetkeä myöhemmin, kun Aleksander Akbar laukoi upealla vapaapotkulla Gnistanin 1-0-johtoon.
Seuraavaa maalia ei saatu odottaa pitkään, kun MP-puolustus joutui rikkomaan Aleksander Akbaria rangaistuspotkun arvoisesti. Akbarin yrityksen pilkulta torjui vieraiden maalivahti Scott Angevine, mutta Gnistan-hyökkääjä ehti ensimmäisenä paluupalloon ja lisäsi isäntien johtoa sijoittamalla pelivälineen varmasti verkkoon. MP tuli peliin mukaan 21. peliminuutilla, kun Michael Nzekwe puski lähietäisyydeltä pallon isäntien maaliin. Maalitehtailu jatkui 25. peliminuutilla, kun Gnistanin japanilaisvahvistus Naoyuki Yamazaki laukoi pallon rangaistusalueen rajalta upeasti ohi Angevinen.
Hieman ennen ensimmäisen puoliajan loppua Gnistanille avautui hyvä mahdollisuus jatkaa maalitehtailua, kun Aleksander Akbarin rynnistyksen päätteeksi pallo ajautui Jesse Ahoselle, jonka laukaus pienestä kulmasta kilpistyi kuitenkin vieraiden maalivahtiin. Värikkäällä ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, joten tauolle poistuttiin lukemissa 3-1.
Ottelun toinen puoliaika käynnistyi melko rauhallisesti, sillä ensimmäistä maalipaikkaa saatiin odottaa aina 62. peliminuutille. Gnistanin Cassiano vapautti Jani Mahasen hienolla syötöllä puolittaiseen läpiajoon, mutta MP-puolustus ehti viime hetkillä väliin. MP nousi peliin mukaan, kun vieraiden Lucas dos Santos Oliveiran upea laukaus 20 metristä painui Gnistan-maaliin ohi Aatu Hakalan. Mikkeliläiset saivat maalista lisävirtaa ja joukkue onnistui luomaan ottelun lopussa painetta kotijoukkueen maalille, mutta Gnistan kesti Aatu Hakalan johdolla. Vaarallisin paikka nähtiin muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, kun MP:n Janne Kuhmonen pääsi laukomaan maalinedustalta, mutta yritys painui ohi maalin. Lisäajalla Gnistan sinetöi ottelun rangaistuspotkusta. Pallon taakse asettui Aleksi Ristola, jonka näyttävän sijoitus painui vieraiden maaliin. Tämän myötä ottelu kamppailu päättyi lukemin 4-2.
Gnistan-valmentaja Petri Haapimaa oli tyytyväinen voittoon.
– Tulokseen on oltava tyytyväinen, mutta kieltämättä paineeton tila näkyi molempien joukkueiden otteissa läpi pelin. Tämän myötä pelaaminen oli hieman avoimempaa ja paikkoja siunaantui molemmille. Olimme kuitenkin hieman kaveria terävämpiä ja sitä kautta saimme hyvän päätöksen kaudelle, kommentoi Haapimaa.
Voiton myötä Gnistanin kausi päättyi Kakkosen A-lohkon kuudenteen sijaan.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.