Gnistanilla voitokas avaus Veikkausliigassa

Gnistan todisti heti ensimmäisessä ottelussaan kuuluvansa Veikkausliigaan. Inter kaatui yli kahden tuhannen katsojan edessä 2-1 lukemin Joakim Latosen ja Vertti Hännisen osumilla.

Oulunkylässä oli eilen suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa, kun Gnistan pelasi seurahistoriansa ensimmäisen Veikkausliiga-ottelun täyden tuvan (2352 katsojaa) edessä.

Gnistanin taival Veikkausliigassa sai huonoimman mahdollisen alun, sillä Inter iski ottelun avausmaalin jo neljän minuutin pelin jälkeen vahvan painostusjaksonsa päätteeksi. Timo Stavitskin keskitys tavoitti rangaistusalueelle nousseen toppari Juuso Hämäläisen, joka nikkasi pallon verkkoon.

Gnistan ei takaiskusta lannistunut vaan tasoitusosuma oli lähellä jo kolmisen minuuttia myöhemmin, kun Teemu Penninkangas pääsi puskemaan Vertti Hännisen antamasta vapaapotkusta, mutta vastustajan puolustus siivosi pallon väljemmille vesille.

Gnistanin historiallinen avausosuma Veikkausliigassa näki päivänvalon vain hetkeä myöhemmin ottelun yhdeksännellä peliminuutilla. Joakim Latosta rikottiin rangaistusalueella rangaistuspotkun arvoisesti ja Latonen itse ampui pilkun kellosepän tarkkuudella tolpan kautta sisään.

Räväkän alun jälkeen ottelun hurja intensiteetti hieman rauhoittui Pelitapansa mukaisesti Gnistan prässäsi ylhäältä ja oli hyökkäyksissään suoraviivainen. Vieraiden vahvasta alusta toivuttuaan Gnistan pysyi hyvin ennakkosuosikkina otteluun lähteneen Interin kyydissä. Puoliajan parhaat maalipaikat luotiinkin pääasiassa Kipinän toimesta. Oikealla laidalla Momodou Sarr oli jälleen elementissään järjestäen paikat ensin Vertti Hänniselle ja sitten Tomás Castrolle, mutta lisämaaleja ei vielä nähty.

Hänninen huudatti kotiyleisöä komealla maalillaan ottelun 35. minuutilla. Vieraiden Iiro Järvinen otti Eero Vuorjoen lyhyen avauspotkun haltuunsa hieman huolimattomasti, Hänninen riisti pallon, eteni rangaistusalueelle ja laukoi pallon tulisesti etuyläkulmaan.

Puoliajan viimeisellä kympillä ei enää nähty maalipaikkoja kummassakaan päädyssä. Tauon viettoon lähdettiin siis Gnistanin 2-1 johdossa.

Toisesta puoliajasta muodostui edeltäjäänsä selkeästi tapahtumaköyhempi. Gnistan vetäytyi puolustusasemiin pyrkien luomaan tilanteita nopeiden vastaiskujen kautta.

Puoliajan parhaat paikat loi tasoitusmaalia sinnikkäästi jahdannut Inter. Florian Krebs pääsi lähimmäksi täräyttäessään pallon ylärimaan ottelun täytettyä 76. minuuttia.

Yliajalla Inter loi vielä vaarallisen näköistä mylläkkää Gnistanin maalille Krebsin ja Kevin Jansenin johdolla, mutta Gnistan selvisi ilman viime hetken takaiskua.

Tuomarin viheltäessä pilliinsä ottelun päättymisen merkiksi Gnistan pääsi juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä voittoa pääsarjatasolla.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti näki kotiyleisön kannustuksen olleen se viimeinen tarvittava voimavara, jolla Gnistan käänsi ottelun edukseen. Leppälahti oli tottakai tyytyväinen voittoon, mutta näki pelillisesti vielä paljon parannettavaa erityisesti prässipelissä.

– Hieno voitto upean kotiyleisön kannustamana. Emme pelanneet tasollamme, pystymme parempaan, mutta voitto kaivettiin kovalla työnteolla.

Nyt analysoidaan tämä, otetaan opit ja lähdetään seuraavaan viikkoon.

Tulevana lauantaina Gnistan matkustaa Ilveksen vieraaksi. IF Gnistanin Kannattajat ry järjestää otteluun bussikuljetuksen. Lähde mukaan kannustamaan keltaiset kauden toiseen voittoon!