Gnistan murskasi VJS/2:n

Gnistan eteni Suomen Cupin 4. kierrokselle kaataen VJS:n kakkosjoukkueen tyylipuhtaasti 1-8. Gnistanin maaleista vastasivat kaksi maalia mieheen iskeneet Benjamin Tatar, Kasperi Liikonen ja Kristian Yli-Hietanen sekä kertaalleen verkkoa heiluttaneet Roope Pyyskänen ja Saku Heiskanen.

Myyrmäen jalkapallostadionin iltavalaistuksessa pelattu ottelu alkoi odotusten kaltaisesti. Gnistan hallitsi palloa ja vastustaja vetäytyi puolustusasemiin laskien peräti yhdeksän pelaajaa pallon alle. Gnistan jauhoi syöttömyllyään kärsivällisesti ja hiljalleen alkoi valkopaitojen tiiviistä puolustusmuurista löytyä aukkoja. Pallo lirui maaliviivalla ottelun 25. minuutilla, mutta VJS selvisi vielä tuossa vaiheessa takaiskuitta.

Isäntien urhoollinen puolustustaistelu sai ikävän lopun puolen tunnin pelin jälkeen, kun maalivahti Tommi Lahti epäonnistui oikealta lähetetyn keskityksen koppaamisessa ja Benjamin Tatarilla oli helppo työ siirtää eteen pompannut pallo verkon perukoille.

Gnistanilla oli useampi paikka lisämaaleihin, mutta muun muassa maalivahti Lahden torjuntojen myötä puoliajalle siirryttiin 0-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla oli heti ensiminuuteista alkaen nähtävissä, että Gnistan oli kääntänyt uuden vaihteen silmään mielessään ottelun ratkaiseminen. Vastustajalla oli alusta alkaen vaikeuksia keltapaitojen korkean prässin kanssa ja hyviä maalipaikkoja nähtiin jo puoliajan alkuminuuteilla.

Puoliaika olikin ehtinyt vanhentua vain nelisen minuuttia, kun Roope Pyyskänen murtautui rangaistusalueelle ja vapautti puoliajalla kentälle vaihdetun Kristian Yli-Hietasen iskemään lukemiksi 0-2.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jean-Claude Mabinda vapautti puolestaan Kasperi Liikosen, joka laukoi boxista tarkasti Gnistanin kolmannen osuman.

Kolmen maalin johtoasemassa Gnistanin peli herpaantui hetkeksi ja VJS/2 pääsi kaventamaan ottelun 55. peliminuutilla. Nopean hyökkäyksen päätteeksi juuri kentälle vaihdettu Joakim Fors sai jalkansa väliin oikealta tulleeseen keskitykseen ja pallo lipui verkkoon ohi Jiri Kosken.

Kavennusmaali toi hetkellisesti toivoa isännille, mutta ottelun peliminuutit 66-73 muodostuivat VJS:n kannalta varsin synkiksi, sillä ne pitivät sisällään peräti neljä maalia vierasjoukkueelle. Maalijuhlat saivat alkunsa, kun vastustajan maalivahdin epäonnistunut avauspotku päätyi Kristian Yli-Hietasen jalkaan ja hän sijoitti läheltä pallon alakulmaan.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin lukemat muuttuivat jälleen, kun Roope Pyyskänen laukoi illan tyylikkäimmän osuman. Sivuvapaapotkusta pallo komeasti etuyläkylmaan.

Gnistan oli päässyt hyvään vireeseen ja kuudes maali syntyikin vain muutama minuutti edellisen osuman jälkeen. Elias Äijälä vapautti syötöllään Joakim Latosen, joka puolestaan tarjoili pallon kuin tarjottimelle Benjamin Tatarille ja tämä tulitti pallon voimalla verkkoon.

Noin seitsemän minuutin maalihurjastelu sai huipentumansa 73. minuutilla, kun ensin David Agbo kaadettiin rangaistusalueella ja Kasperi Liikonen pussitti pilkulta Kipinän illan seitsemännen.

Loppuaika pelailtiin minuutteja pois kellosta, mutta yksi maali vielä nähtiin, kun Saku Heiskanen päätti hänkin painaa nimensä maalitilastoihin. Liikonen tarjoili pallon takaviistoon Heiskaselle, joka tuikkasi pallon läheltä sisään.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti oli tyytyväinen mies pelin jälkeen, mutta harmitteli yhtä päästettyä takaiskua.

-Ensimmäinen jakso oli tasaista vääntöä. Vastustaja puolusti ja me loimme paikkoja. Onneksi saimme maalin ja taukojohdon. Toisella jaksolla saimme hienoja onnistumisia ja lopulta ansaitun jatkopaikan.

-Jaksoimme pelata omaa peliämme, eikä vastustaja lopulta kestänyt siinä sitten toisella jaksolla kovin kauaa. Ottaa päähän se päästetty maali, vastustaja laukoi pari kertaa koko pelissä ja toinen sisään. Olemme päästäneet liikaa maaleja, ja tällaisista päästetyistä maaleista pitää päästä eroon.

Suomen Cupin 4. kierroksen ottelut pelataan aikavälillä 8.- 12.5. Kierroksen arvonta suoritetaan 30.4.

Artikkelin kuva: Kalevi Hämäläinen