Gnistan haki riemukkaan vierasvoiton Ilveksestä

Tammelassa nähtiin äärimmäisen viihdyttävä ottelu ja ennen kaikkea kahdeksan maalia sisältänyt toinen puoliaika. Gnistanin maaleista vastasivat hattutempun laukonut Joakim Latonen, Pauli Katajamäki sekä lopussa kahdella maalillaan ottelun ratkaisijaksi noussut Benjamin Tatar.

Ottelun ensimmäiset 30 minuuttia eivät kaikessa tapahtumaköyhyydessään antaneet ounastella maalirikasta iltaa. Vasta viimeisen vartin aikana alkoi tapahtua, kun ensin Ilveksellä oli laukaisupaikka boxissa, mutta tässä vaiheessa vielä Gnistanin puolustaja selvitti tilanteen kulmapotkuksi.

Ottelun 36. minuutilla isännät kuitenkin saivat pallon jo maaliin saakka, kun kulmapotkusta pallo päätyi lopulta Mathias Nilssonin epävarman pelin jälkeen Roope Riskille, joka tuikkasi pallon maaliin.

Ilveksen maalin jälkeen Jonas Enkerud pääsi hyvään laukaisupaikkaan boxissa, mutta epäonnistunut kuti painui ”kolmanteen kerrokseen”.

Tupsukorvat kaatoivat lisää kylmää vettä Kipinän niskaan nelisen minuuttia myöhemmin, kun Oiva Jukkola sai pallon jalkaansa noin 20 metrin päässä maalista ja laukoi pallon tarkasti oikeaan alakulmaan.

Puoliajalle siirryttiin isäntien 2-0 johdossa.

Toisesta puoliajasta tulikin sitten melkoinen maalikarnevaali. Ennusmerkkejä tulevasta nähtiin jo puoliajan alussa, sillä Gnistan oli aktiivinen, ensimmäistä jaksoa suoraviivaisempi ja päättäväisemmän oloinen.

Joakim Latonen herätti vieraat mukaan peliin kavennusmaalillaan ottelun 59. minuutilla. Latonen riisti pallon Ilveksen puolustajalta, rynnisti puolittaiseen läpiajoon ja sijoitti pallon hallitusti maaliin.

Ilves tarrasi jälleen vahvasti voittoon illan kolmannella maalillaan, jonka iski Doni Arifi kulmapotkusta. Tilannetta edelsi Roope Riskin huippupaikka, josta Gnistan vielä selvisi säikähdyksellä.

Gnistan ei luovuttanut vaan vastasi kavennusmaalilla vain muutama minuutti isäntien kolmannen maalin jälkeen. Maalin iski Pauli Katajamäki, joka sai jalkaansa ”Mudu” Sarrin matalan keskityksen oikealta laidalta.

Ilveksen peli sekosi tästä ja siitäkös Gnistan otti kaiken irti. Tasoitusosumasta vastasi ottelun 72. minuutilla Joakim Latonen Armend Kabashin antamasta kulmapotkusta.

Tasoitusmaalin innostamana Gnistanin hönkä vain yltyi ja palkinto saatiin ottelun 78. minuutilla. Sarr kaadettiin rangaistusalueella ja Joakim Latonen pussitti johtomaalin pilkulta!

Käsittämätön show sai jatkoa Ilveksen tasoittaessa ottelun vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Roope Riski vapautettiin rangaistusalueelle ja pallo oli repussa.

Show sai huipennuksensa, kun vaihdosta kentälle juossut Benjamin Tatar nousi ottelun ratkaisijaksi ottelun viimeisen vitosen kahdella maalillaan.

Johtomaalia juhlittiin ottelun 85. minuutilla. Nopea vastaisku oikealta laidalta, Sarrin syöttö tavoitti bosnialaisen, jonka ”takavasara” yllätti Otso Virtasen.

Ilves painoi tämän jälkeen päälle ja haki raivolla tasoitusta. Kesken isäntien painostuksen Tatar karkasi läpiajoon ja hieno ”chippi” ohitti vastaan tulleen Virtasen.

Ottelun päätteeksi Gnistan juhli mahtavaa 4-6 voittoa hurmioituneen kannattajaporukkansa kanssa. Kahden kierroksen jälkeen Kipinä on ainoa joukkue, joka on voittanut molemmat ottelunsa.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti oli iloinen mies ottelun jälkeen.

– Ei oikein ole sanoja. 30-35 minuuttia pelattiin ihan ok ja sitten Ilves teki kulmamaalin ja sai momentumin päälle. Selvittiin tauolle. Jalostettiin pari asiaa vähän paremmaksi ja alettiin luoda paikkoja. Luultiin jo että peli kuoli 1-3-maaliin mutta jätkät näyttivät aikamoista luonnetta. Uskomattomin peli, mitä olen koskaan kokenut tai nähnyt, kiitos tästä kokemuksesta pelaajille ja hienolle Ogelin vierasfaniryhmälle joka tuki meitä.