Haastattelussa Juhani Ojala – ”Gnistan tulee olemaan viihdyttävä joukkue”

Gnistan vahvistui talvella uransa aikana paljon nähneellä Juhani Ojalalla. Haastattelimme kauden alun kynnyksellä kokenutta peluria.

Uransa aikana seitsemän eri maan pääsarjoissa pelannut entinen Huuhkajat-pelaaja Juhani Ojala allekirjoitti talvella yksivuotisen pelaajasopimuksen Gnistanin kanssa. Suomen maajoukkuepaidan ylleen 32 kertaa pukenut Ojala palasi kotimaan kentille kesken viime kauden, kun hän siirtyi Hongan riveihin. Nyt edessä on topparin ensimmäinen kokonainen kausi Suomessa moneen vuoteen ja sitä kohti hän lähtee innostunein mielin.

– Hyvillä ja tosi odottavin fiiliksin lähdetään kauteen. Olemme joukkueena treenanneet kovaa sekä pelanneet paljon otteluita, joiden tulokset ovat olleet hyviä. Liigacupissa olimme lähellä jatkoon pääsemistä ja myös edellisen harjoitusottelun tulos oli hyvä. Mielestäni pelien sisältö on ollut hyvällä tasolla ja olemme menneet nousujohteisesti kohti kauden alkamista, Ojala kertoo.

Hyvien tulosten lisäksi Ojala näkee myös muilta osin harjoituskauden sujuneen mallikkaasti.

– Olen tyytyväinen harjoituskauteen itseni osalta jo pelkästään sen takia, että olen säästynyt vammoilta. Myös joukkueen osalta on oltava tyytyväinen, sillä olemme treenanneet hyvin ja näen paljon hyviä asioita harjoituskaudessa treenien suhteen. Olosuhteisiin olen ollut tyytyväinen, vaikka tietysti leiri ulkomailla olisi ollut kiva juttu rutiinien rikkomisen kannalta.

Juhani Ojala Liigacupin ottelussa FC Lahtea vastaan.

Veikkausliigassa pelaavista pelaajista puhuttaessa Ojalan nimi on ehdottomasti yksi niistä, jonka nimi nousee esiin, kun puhutaan henkilökohtaisista meriiteistä. Lukuisat A-maaottelut sekä useat vuodet ulkomaiden kentillä ovat opettaneet Ojalaa jalkapallon lisäksi myös muilla elämän osa-alueilla.

– Sanoisin ulkomailla kilpailuvietin olevan kovemmalla tasolla. Tästä hyvänä esimerkkinä se miten pelaajat taistelevat peliajan puolesta ja se on ehdottomasti isoimpia juttuja, jonka olen ulkomailla pelatessa oppinut. Jos mennään futiksen ulkopuolelle niin on tietysti ollut hienoa nähdä eri kulttuureita sekä oppia eri kieliä. Myös uudet ihmiset ja kontaktit ovat varmasti kullanarvoisia.

Hiljattain kotimaan kentille palannut peluri osaa myös kertoa mitkä asiat ovat Suomessa kehittyneet hänen pelatessaan ulkomailla.

– Veikkausliiga on tänä päivänä todella kilpailukykyinen sarja ja sen huomaa esimerkiksi siitä, että sarjasta siirtyy pelaajia ulkomaille. Asiat täällä ovat menneet eteenpäin aina olosuhteista lähtien ja sarjaan on palkattu eri rooleihin päätoimisia valmentajia. Tämä on liiga, jossa pelaamalla hyvän kauden on realistinen mahdollisuus siirtyä isompiin ympyröihin.

Veikkausliigakausi 2024 alkaa ensi viikolla. Ojala vakuuttaa Gnistanin olevan yksi niistä joukkueista, joiden otteluita kannattaa ehdottomasti seurata.

– Kauden 2024 Gnistan tulee olemaan viihdyttävä joukkue, joka menee kovaa kiinni vastustajaan ja uskon meidän otteluissa tulevan paljon maaleja. Luonnollisesti haluamme tehdä enemmän maaleja mitä päästämme, mutta näen peleissämme tapahtuvan paljon viihdyttäviä juttuja.

Kolme nopeaa kysymystä Juhani Ojalalle:

Gnistanin paras maalintekijä kaudella 2024?

Jonas Enkerud

Mitä ottelua odotat eniten?

Otteluita HJK:ta vastaan. Erityisesti kotikentällä Ogelissa.

Ketä Gnistanin pelaajaa kannattaa seurata kaudella 2024?

Vertti Hänninen. Hän tulee lyömään läpi tällä kaudella.

Gnistan aloittaa seurahistoriansa ensimmäisen kauden Veikkausliigassa lauantaina 6. huhtikuuta, kun turkulainen Inter vierailee Oulunkylässä. Pääset ostamaan liput otteluun tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.