Liigacup jatkuu päiväpelillä Turussa

Gnistan matkustaa keskiviikkona Turkuun Interin vieraaksi. Ottelu käynnistyy Veritas Stadionin tekonurmella jo kello 13:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan aloitti urakkansa Liigacupissa 1-2 tappiolla HJK:ta vastaan. Sinivalkoiset hallitsivat ensimmäistä puoliaikaa selvästi ja vain onni sekä vastustajan heikko viimeistelytaito pitivät Kipinän pelissä mukana. Puoliajalle lähdettiin kuitenkin tasalukemissa 1-1 Momodou Sarrin vastattua Gnistanin maalista puoliajan loppuhetkillä. Toisella puoliajalla Gnistanilla oli omat paikkansa lisämaaleihin, mutta hallitseva Suomen mestari hoiti pelin nimiinsä Topi Keskisen osuman turvin. Päävalmentaja Jussi Leppälahti näki ottelun olleen käännettävissä voitoksi vaikeasta ensimmäisestä nelivitosesta huolimatta ja sadatteli toisen puoliajan tuhlattuja maalipaikkoja. Päävalmentaja kiitteli kuitenkin joukkuettaan erityisesti hyvästä peli-ilmeestä.

Viime vuoden Liigacupissa välieriin saakka edennyt FC Inter aloitti oman taipaleensa jo toissa lauantaina 3-2 voitolla FC Lahden kustannuksella. Viime lauantain ottelu IFK Mariehamnia vastaan ei sujunut enää yhtä mukavasti ahvenanmaalaisten haettua Turusta kolme pistettä 0-2 lukemin.

Inter palkkasi ensi kauden valmentajakseen Hongasta tutun Vesa Vasaran, joka korvaa pääkäskijänä Jarkko Wissin. Interin joukkuetta tähdittävät muun muassa IFK Mariehamnista Turkuun siirtynyt Albin Granlund sekä Vasaran mukana Hongasta tulleet keskikenttäpelaajat Florian Krebs ja Kevin Jansen. Liigacupissa parrasvaloihin pääsevät joukkueen nuoret pelaajat, kuten KäPasta siirtyneet lahjakkuudet Joonas Kekarainen ja Thomas Lahdensuo, joiden varalle Turussa on isot odotukset.

Gnistan lähtee Inter-otteluun aavistuksen siipirikkoisessa. Varmasti sivussa ovat loukkaantunut Jean-Claude MabindaJoakim Latonen sairastumisen takia ja Armend Kabashi henkilökohtaisten syiden vuoksi. Varmojen poissaolijoiden lisäksi Kristian Yli-Hietasen tilanne selviää vasta lähempänä ottelua. Gnistanin miehistöön vastikään liittyneet Tomás Castro ja Jonas Enkerud eivät näillä näkymin vielä ole mukana kokoonpanossa. Hyvä uutinen on Jukka Raitalan tervehtyminen pelikuntoon.

Lauantain hyvästä taistelusta huolimatta päävalmentaja Jussi Leppälahti näki selkeitä kehityskohteita Gnistanin pelissä. Alkuviikosta harjoituksissa on tehty kovasti töitä pelin kehittämiseksi keskiviikon koitosta varten.

– Yritetään pelata paremmin kuin lauantaina. On keretty pureutua lauantain peliesityksen kehityskohtiin videolta ja kentällä. Halutaan olla parempia prässissä ja parempia riistojen jälkeen. Pallon kanssa pitää olla rohkeampi ja tehokkaampi. Katsotaan miten pojat pelaavat nyt kun matsien välissä aika on lyhyt.