Gnistanilla voitokas reissu Turkuun

Gnistan haki hienon vierasvoiton Turusta 1-2 lukemin Momodou Sarrin ja Sampo Ala-Ison maaleilla.

Kirpakassa pakkassäässä pelattu ottelu alkoi tunnustellen. Viime lauantain tyyliin Gnistan pyrki korkeaan prässipeliin ja vastustajan pallolliseen pelaajaan käytiin armotta kiinni.

Inter sai tämän prässin purettua ottelun 19. minuutilla ja iskikin ensimmäisestä maalipaikastaan heti ottelun avausosuman. Darren Smithillä oli helppo työ sijoittaa pallo tyhjiin puolittaiseen läpiajoon karanneen Iiro Järvisen esityöstä.

Interillä oli avausmaalinsakin jälkeen muutama mainio mahdollisuus lisämaalien tekoon. Erityisesti Timo Stavitski vasemmalla laidalla oli alati vaarallinen.

Gnistan ei maalipaikoilla juhlinut, mutta 27. minuutilla Pauli Katajamäki pääsi oikealta laidalta lupaavan näköiseen vastaiskuun, mutta tilanne kuivui kokoon tuloksettomana.

Gnistan pääsi kuin pääsikin tulostaululle aivan puoliajan loppuhetkillä, kun ensimmäisen nelivitosen viime hetkien maaleihin erikoistunut Momodou Sarr tasoitti ottelun. Rajaheitosta pallo päätyi hienon syöttökombinaation päätteeksi David Agbolle, joka leikkasi keskelle ja lähetti loistavan matalan levityspallon vasempaan laitaan Elias Äijälälle, jonka matalasta syötöstä maalin edustalle rynnistäneellä ”Mudulla” oli helppo työ sijoittaa pallo maaliin.

Hyvin nopeasti tämän jälkeen tuomari vihelsi puoliajan päättyneeksi 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi räväkästi, kun Interin Darren Smith karkasi läpiajoon jo alkuminuuteilla, mutta hyökkääjän nosto yli vastaantulleen Jiri Kosken lirui hiuksenhienosti ohi maalin.

Inter sai purettua Gnistanin korkean prässin uudelleen 58. minuutilla, minkä seurauksena Timo Stavitski vuorostaan karkasi läpiajoon. Stavitski onnistui harhauttamaan Kosken, mutta Kipinän onneksi pieneen kulmaan ajautuneen hyökkääjän laukaus osui ainoastaan tolppaan.

Tiukasti taistellut Gnistan sai 63. minuutilla loistavan paikan siirtyä johtoon, kun Interin puolustuksen sekoilun seurauksena pallo pomppi Vertti Hänniselle, jonka näyttävä volley vaati huipputorjunnan maalivahti Eetu Huuhtaselta, mutta tilanteesta seurasi ainoastaan kulmapotku Gnistanille.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Gnistan juhli kuitenkin johtomaalia, kun Hännisen antamasta kulmapotkusta pallo pomppi maalin eteen nousseelle Sampo Ala-Isolle, joka puski pallon verkkoon.

Gnistanin johtomaalin jälkeen tapahtumat olivat vähissä runsaiden vaihtojen sekoittaessa pelin rytmiä. Inter ei löytänyt enää uutta vaihdetta pelin kääntämiseen ja toisaalta Gnistan suojeli johtoaan pelaten fiksusti. Gnistanin Sarr ja Jukka Raitala pääsivät vielä kertaalleen kokeilemaan Huuhtasen varmuutta Interin tolppien välissä ja isäntien Daniel Rökmanille avautui kerran hyvä laukaisupaikka rangaistusboxissa, mutta lisämaaleja ei enää nähty.

Tuomarin viheltäessä pelin päättyneeksi pääsi Gnistan juhlimaan seurahistoriansa ensimmäistä voittoa Liigacupissa ja myöskin historiansa ensimmäistä voittoa Turun Veritas Stadionilla.

Tyytyväinen päävalmentaja Jussi Leppälahti kommentoi ottelua seuraavasti.

– Tosi tasainen peli. Ehkä tämä olisi voinut päättyä miten vain, mutta pystyimme olemaan kriittisillä hetkillä ottelussa onnekkaampia. Olen tyytyväinen peli-ilmeeseen ja intensiteettiimme. Jokainen antoi kaikkensa, ja pojat pelasivat viihdyttävää futista!

– Nyt palaudutaan tästä rutistuksesta ja jatketaan harjoittelua perjantaina. Siitä sitten kohti seuraavaa kamppailua!