Gnistan matkustaa Maarianhaminaan perjantaina

Liigacupin lohkovaihe tulee Gnistanin osalta päätökseen perjantaina vierasottelulla IFK Mariehamnia vastaan. Ottelu potkaistaan käyntiin Wiklöf Holding Arenan tekonurmella kello 17:00. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan on todistellut salonkikelpoisuuttaan liigatasolla nappaamalla liigacupin lohkovaiheessa jo kaksi voittoa, jonka lisäksi Kipinä on ollut hyvin mukana pelissä molemmissa tappioon päättyneissä otteluissakin. Edellisessä ottelussaan Gnistan kaatoi EIF:n 2-5 tehokkaan ensimmäisen puoliajan ansiosta. Gnistan johti puoliajalla jo 0-5 Joakim ”Jokke” Latosen taituroitua syntymäpäivänsä kunniaksi hattutempun ja Momodou Sarrin sekä Jonas Enkerudin osuttua kertaalleen. Toisella puoliajalla EIF pääsi kaventamaan kahdella maalilla, mutta ei enää kyennyt nousemaan mukaan pistetaisteluun. Päävalmentaja Jussi Leppälahti kiitteli joukkueensa tehokkuutta ensimmäisellä puoliajalla, mutta myönsi asetelman kääntyneen päälaelleen toisella jaksolla.

Liigacup on sujunut keltapaidoilta niin mallikkaasti, että voitolla Gnistanilla on erittäin hyvät mahdollisuudet lohkon kakkostilaan, mikä tarkoittaisi pääsyä välierä-vaiheeseen. Jos Gnistan hakee Maarianhaminasta kolme pistettä ja HJK voittaa lauantaina EIF:n, ovat Gnistan, HJK ja Inter kaikki yhdeksässä pisteessä. Kolmikon keskinäiset kohtaamiset ovat menneet ristiin, joten tasapisteissä paras maaliero ratkaisee. Gnistanin on siis ensinnäkin voitettava oma ottelunsa ja sen jälkeen toivottava maalieron kannalta suotuisaa tulosta HJK-EIF ottelusta.

IFK Mariehamn on jo menettänyt omat mahdollisuutensa Liigacupin jatkopeleihin. Urakka alkoi lupaavasti, kun ensin saarelaiset kiusasivat HJK:ta loppuun asti Talin hallissa ja seuraavassa ottelussaan IFK Mariehamn haki hienon 0-2 vierasvoiton Turusta Interin kustannuksella. Seuraavista kahdesta ottelusta tuliaisina on ollut ainoastaan yksi piste, mikä on kaatanut haaveet jatkopeleistä.

IFK Mariehamn lähtee tulevaan kauteen uuden päävalmentajan johdolla, kun portugalilainen Bruno Romão korvasi Jimmy Warghin pääkäskijänä. Pelaajiston osalta vaihtuvuus on ollut suurta, sillä suurin osa viime kauden runkopelaajista lähti uusiin haasteisiin. AFC Elkilstunasta hankittu Adam Larsson on todistanut maalintekijän taitonsa jo aiemmin EIF:n paidassa ja taidot ovat selvästi edelleen tallella: Larsson on viimeistellyt Liigacupissa IFK Mariehamnin neljästä tehdystä maalista peräti kolme. Talven aikana valkovihreisiin ovat siirtyneet muun muassa kokeneet keskikenttäpelaajat Matias Ojala (Inter) ja Sebastian Dahlström (KuPS) sekä maalivahti Matias Riikonen (Inter).

Päävalmentaja Leppälahti odottaa huomista kamppailua innolla. Edessä on jälleen mahdollisuus mitata omaa tasoa ennen jo lähitulevaisuudessa siintävää sarja-avausta.

-Hyvä peli tulossa, päästään testaamaan jälleen meidän tasoa rutinoitunutta Veikkausliigan joukkuetta vastaan.

Selvistä voittonumeroista huolimatta Leppälahti näki paljon omiensa pelissä paljon parannettavaa. Päävalmentaja avaa kehityskohteita seuraavasti.

-Viime lauantain pelistä jäi tosi paljon parannettavaa. Meidän pitää pystyä puolustamaan paljon, paljon paremmin. Esimerkiksi lähestymiset prässissämme olivat heikkoja. Lisäksi hyökkäyspelissä oli ensimmäisellä jaksolla ongelmia alussa, kun emme päässeet EIF:n prässin alta pois.

Joukkueen terveystilanne on säilynyt kohtalaisen hyvänä, vaikka joitain poissaoloja on edelleen. Myös rotaatiota tultaneen näkemään edellisten otteluiden malliin.

-Muutamia sairastapauksia ja pieniä vaivoja on joukkueessa. Katsotaan ketkä pelaavat ja kuinka paljon.