Gnistan kohtaa EIF:n Myyrmäessä

Gnistanin Liigacup-taival jatkuu lauantaina vierasottelulla EIF:ä vastaan. Ottelu polkaistaan käyntiin Myyrmäen jalkapallostadionin tekonurmella jo kello 12:30. Ruutu+ välittää ottelun suorana lähetyksenä.

Gnistan seurahistorian ensimmäinen Liigacup on sujunut toistaiseksi kohtalaisesti. Keltapaidat ovat pelanneet kolme ottelua, joista on irronnut yksi voitto ja kaksi kirvelevää maalin tappiota. Interiä vastaan Gnistan haki hienon vierasvoiton, mutta HJK ja Lahti ovat olleet niukasti vahvempia. Erikoista on, että kaikki ottelut ovat toistaiseksi päättyneet 1-2 lukemiin. Edellisessä ottelussa FC Lahtea vastaan Jussi Leppälahtea vastuuvalmentajana tuurannut Mikke Salonen näki joukkueensa parantaneen otteitaan ottelun kuluessa, mutta parannettavaa jäi kuitenkin monella erin osa-alueella.

Tammisaaren EIF kruunattiin viime kauden päätteeksi Ykkösen mestariksi ja seurahistorian toinen kausi pääsarjassa sai lopullisen sinettinsä lisenssikomitean myönteisen päätöksen myötä. Gnistanin tavoin myös EIF on seurahistoriansa aikana ensimmäistä kertaa mukana Liigacupissa. Vihreävalkoisten taival on sujunut hyvin samaan malliin kuin Gnistanillakin, sillä joukkue on kerännyt kolmessa ottelussa yhden voiton ja kaksi tappiota. Kahden sarjanousijan kohtaamisessa pelataan tärkeistä pisteistä, sillä molemmilla on tasaisessa lohkossa mahdollisuus kahden parhaan joukkoon.

EIF:n viime kaudella Ykkösen mestariksi luotsannut espanjalainen Gabriel Xatart jatkaa ”Grönvitin” pääkäskijänä myös Veikkausliigassa. Siirtomarkkinoilla EIF on ollut toistaiseksi maltillinen, sillä ainoa hankinta liigatasolta on Hakasta Tammisaareen siirtynyt puolustaja Henri Malundama. Hänen lisäkseen Tammisaareen ovat siirtyneet Ykköstä viime kaudella pelanneet Väinö Vehkonen(MP) sekä HIFK:ta edustaneet Eetu Puro ja Emil Pallas, joissa EIF näkee potentiaalia nousta liigatason pelaajiksi. Lähtijöiden listalla ovat viime kaudella ehdottomiin avainpelaajiin kuuluneet Tabi MangaAbdoulaye Kanté sekä Jeannot Esua, joista kaikille olisi varmasti ollut käyttöä myös liigatasolla. Pääosin EIF on kuitenkin onnistunut pitämään viime kauden runkonsa kasassa kohtalaisen hyvin.

Sarjakauden alkuun on aikaa reilu kuukausi, joten valmistautumisessa on käännetty uusi vaihde silmään. Tällä hetkellä harjoituksissa mennään eikä meinata. Joakim Latonen on toipunut sairasteluistaan pelikuntoon, mutta poissaoloja on edelleen muutamia. Sivussa kokoonpanosta ovat Jean-Claude Mabinda sekä pikkuvaivoista kärsivät Kristian Yli-Hietanen sekä Tomás Castro. Heistä Castro sekä Yli-Hietanen ovat palaamassa vahvuuteen ensi viikolla Päävalmentaja Jussi Lepppälahden mukaan harjoituksissa on meneillään niin rankka vaihe, että useamman pelaajan kohdalla peluutusta on arvioitava tarkkaan.

Muilta osin Leppälahti lähtee huomiseen otteluun seuraavin miettein.

-Pitää tehdä maaleja hyvistä hyökkäyksistä. Pitää myös prässätä menetysten jälkeen paremmin, ettei vastustaja pääse rellestämään meidän alueellemme.

-EIF:llä on tosi taitavia pelaajia tähän sarjaan ja hyvä valmennus. Yritämme pelata paremmin kuin viime viikonloppuna, tasata kuormitusta runsain muutoksin ja voittaa.

————————–

Otteluinfoa: Lippuja tapahtumaan ei voi ostaa etukäteen, vaan ainoastaan paikan päältä Myyrmäestä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.