FC Lahti haki vierasvoiton Talin hallista

Gnistan joutui taipumaan 1-2 tappioon FC Lahdelle tiukasta taistelusta huolimatta. Keltapaitojen ainokaisesta vastasi David Agbo ensimmäisellä puoliajalla.

Sarjatilanteesta johtuen pisteet olisivat molemmille joukkueille arvokkaat, joten ottelu olikin alusta alkaen tiukkaa taistelua jokaisesta pallosta. Gnistan rakenteli oikean laidan kautta muutaman lupaavannäköisen tilanteenpoikasen ja myös lahtelaisilla oli omat mahdollisuutensa Gnistanin boxissa.

Ottelun ensimmäisestä osumasta vastasi 19. minuutilla mustapaitaisen FC Lahden kärkäs laitahyökkääjä Colin Odutayo, joka nopean hyökkäyksen päätteeksi eteni vasemmalta, leikkasi hieman keskemmälle ja laukoi oikealla jalallaan matalan laukauksen takakulmaan.

Lisää kylmää vettä Gnistanin niskaan kaadettiin vain viitisen minuuttia myöhemmin, kun FC Lahdelle tuomittiin rangaistuspotku Jiri Kosken rikottua hyökkääjää rangaistusalueella. Michael Lopez laukoi pisteeltä lahtelaiset 0-2 johtoon.

Tukalaan asemaan ajautunut Gnistan ryhdistäytyi ja seuraavat minuutit mentiinkin Kipinän hallinnassa. Kavennus oli lähellä 26. minuutilla, kun kulman jälkitilanteesta Pauli Katajamäki pääsi laukomaan rangaistusboxin kaarelta, mutta matala laukaus kolahti ainoastaan tolppaan. Gnistan sai tämänkin jälkeen aikaiseksi lupaavan näköistä painetta FC Lahden rangaistusalueen tuntumaan ja erityisesti Katajamäki oli vasemmalla laidalla hyvässä vireessä.

Lukuisten erikoistilanteiden päätteeksi Gnistan pääsi lopulta juhlimaan osumaa pari minuuttia ennen ensimmäisen nelivitosen täyttymistä Vertti Hännisen antaman kulmapotkun päätteeksi. Vierasjoukkueen maalivahti Anton Munukka epäonnistui Jukka Raitalan matalan puskun liimaamisessa ja tilanteessa hyvin hereillä ollut David Agbo pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon.

Kavennusmaalin innostamana Gnistan loi vielä hetkeä myöhemmin laukaisupaikan Hänniselle, mutta tällä kertaa Munukan onnistui liimata matala laukaus ongelmitta. Puoliajalle siirryttiin FC Lahden 1-2 johtoasemassa.

Toisen puoliajan ensimmäinen laadukas maalipaikka siunaantui Gnistanin Hänniselle, joka pääsi rangaistusalueelta laukomaan Momodou Sarrin hienosta esityöstä. Lähellä käytiin jälleen vain muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Hännisen antamasta kulmapotkusta Juhani Ojalan pusku kolahti ylärimaan, mutta ei koskaan päätynyt maaliviivan paremmalle puolelle.

60. minuutin kohdalla nähtiin kauan odotettu debyytti, kun hyökkääjä Jonas Enkerud juoksi vaihdosta kentälle.

Maalin tappioasemassa Gnistan taisteli tiukasti ja pyrki vyöryttämään hyökkäyksiään pääasiassa oikean laidan kautta. Kamppailun tuoksinassa muun muassa oikealla laidalla hienon ottelun pelanneen Sarrin jalat olivat koetuksella. Gnistan sai palloa useampaankin otteeseen lupaavan näköisesti viimeiselle kolmannekselle, mutta lisämaalit jäivät tekemättä. FC Lahti keskittyi puolustamaan tiiviisti ja iskemään Gnistanin korkealla pelannutta puolustuslinjaa vastaan. Mustapaitojen hyökkäyksissä ei kuitenkaan ollut enää samanlaista tehokkuutta kuin ensimmäisellä puoliajalla.

80. minuutilla kentällä nähtiin kaksi debytanttia lisää, kun Tomás Castro korvasi Vertti Hännisen keskikentän ylimmällä oksalla ja Gabriel Europaeus David Agbon hieman alempana.

Viimeisten kymmenen minuutin aikana peli meni todella rikkonaiseksi eikä Gnistan saanut aikaiseksi oikeastaan minkäänlaista kirivaihdetta. Uhkaa lahtelaisten maalille saatiin aikaiseksi vasta jo yliajalla, mutta tällä kertaa pallo ei pomppinut Gnistanille suotuisasti.

Toinen puoliaika ei täysosumia tarjoillut, joten ensimmäisellä jaksolla tehokkaampi FC Lahti haki 1-2 vierasvoiton.

Tänään Jussi Leppälahtea päävalmentajana tuurannut Mikke Salonen kommentoi ottelua seuraavasti.

– Ensimmäisellä jaksolla olisimme voineet liikuttaa palloa rohkeammin Lahden prässiä vastaan. Nyt tyydyimme pelaamaan vähän turhan suoraviivaisesti ja he pääsivät puolustamaan eteenpäin lähes poikkeuksetta. Toiselle jaksolle paransimme, myös prässäämistä, mutta emme ehkä saaneet luotua tarpeeksi maalintekopaikkoja avoimesta pelistä.