Portugalilainen Tomás Castro Gnistanin paitaan

Maineikkaan Benfican junioriakatemiassa kasvanut Tomás Castro on allekirjoittanut Gnistanin kanssa ensi kauden kattavan sopimuksen, joka sisältää myös option kaudesta 2025.

Maaliskuussa 25 vuotta täyttävä Tomás Pais Neto Sarmento Castro on luonut uraa toistaiseksi kotimaassaan Portugalissa. Castro viihtyy parhaiten hyökkäävän keskikenttäpelaajan tontilla, mutta pystyy pelaamaan myös hyökkäyksen molemmilla laidoilla.

– Olen todella iloinen ja innoissani mahdollisuudesta, jonka Gnistan tarjoaa minulle ja yritän nauttia siitä täysillä, sanoo Castro.

Varhaiset juniorivuotensa Portugalin suurimpien seurojen joukkoon kuuluvan Benfican junioriakatemiassa viettänyt Castro debytoi miesten tasolla tammikuussa 2020 Portugalin pääsarjaa pelanneen Belenenses SAD:n riveissä. Castro pelasi Belenenses SAD:n paidassa pääsarjaa kaudet 2020-2022, kunnes joukkueen tie vei sarjaporrasta alemmas kaudeksi 2022-23. Portugalin kakkostasolla pelattuja otteluita kertyi 21 ja tehtyjä maaleja kolme kappaletta. Kaudeksi 2023-24 Belenenses SAD valahti jälleen sarjaporrasta alemmas ja Castro päätti vaihtaa maisemaa.

– Liityin aiempaan seuraani 20-vuotiaana ja pian sen jälkeen tein debyyttini Portugalin pääsarjassa. Valitettavasti seura on käynyt viime kausien aikana läpi vaikeita aikoja ja se oli minulle henkilökohtaisestikin todella vaikeaa. Siitä huolimatta olen todella kiitollinen seuralle kaikista saamistani mahdollisuuksista viime vuosien aikana.

Castro on jo saapunut Portugalin auringonpaisteesta Suomen talvisiin maisemiin. Tuleva haaste Veikkausliigassa on jalkapalloammattilaisen mielessä kuin suuri seikkailu, jonka alkamista hän ei malttaisi edes odottaa.

– Nyt on kuitenkin aika tarttua tähän uuteen haasteeseen. Olen todella innoissani aloittaessani tämän uuden seikkailun muiden joukkueen jäsenten ja kaikkien seuran kannattajien kanssa.

– Kollektiivisesti toivon joukkueeltamme hyviä esityksiä, mikä olisi meille yksi askel lähemmäs voittoa jokaisessa ottelussa ja mahtavaa ensimmäistä kautta Veikkausliigassa. Yksilötasolla haluan todella auttaa joukkuetta saavuttamaan kaikki asetetut tavoitteet suurella työmäärällä ja sitoutumisella. Tätä kannattajat voivat odottaa minulta.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti luonnehtii uusinta pelaajahankintaa seuraavasti.

– Hänen taustansa on Benfican junioreista, ja hän on pelannut Portugalissa sekä nuorten sarjoja että toiseksi korkeinta sarjatasoa. Hänellä on paljon taitoa ja kovan luokan peliäly. Hänen parhaita aseitaan ovat laukaukset sekä erikoistilanteet ja hän ymmärtää myös miten toimitaan osana kollektiivia prässätessä. Keskustelimme pelaajan sekä hänen entisen valmentajansa kanssa ja vakuutuimme, että hän on meille tosi hyvä persoona jengiimme. Tomásilla on takanaan paha polvivamma, josta hän on kuitenkin kuntoutunut hyvin. Nyt tavoitteena on saada mies preseasonin aikana hyvään pelikuntoon, niin hänestä on meille varmasti paljon iloa.

Gnistanissa pelaajavalinnat tehdään äärimmäisen huolellisesti ja siksi Castrolle on tehty Suomessa perusteellinen lääkärintarkastus ja rasitustestit. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi osaksi Gnistan-perhettä ja odotamme innolla yhteistä menestystä tulevalla kaudella Veikkausliigassa!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.