Norjalainen Jonas Enkerud vahvistaa Gnistanin hyökkäystä

Viime vuodet Norjan pääsarjaa pelannut Jonas Enkerud siirtyy Gnistaniin ensi kauden mittaisella sopimuksella.

Kokenut 33-vuotias Jonas Enkerud siirtyy Gnistaniin norjalaisesta Hamarkameratenesta eli tunnetummin HamKamista, jonka paidassa Enkerud on pelannut Norjan pääsarja Elitserieniä kaksi viimeisintä kautta. Pelaamissaan 48 Elitserienin ottelussa hyökkääjä on heiluttanut vastustajan verkkoa viisi kertaa. Enkerud pelasi HamKamin riveissä Norjan toisiksi korkeinta OBOS-liigaa kaudet 2019-21 ja pääsi lopulta juhlimaan nousua pääsarjaan joukkueensa ehdottomana avainpelaajana. Sarjanousuun johtaneella kaudella 2021 Enkerud takoi 30 ottelussa 14 maalia ja antoi 12 maalisyöttöä. Mies on ollut tehokkaana myös Norjan Cupissa, sillä HamKamin riveissä hän on 13 pelaamassaan Cup-ottelussa iskenut 11 osumaa.

HamKamin lisäksi Enkerud on pelannut Norjan 2. korkeinta sarjatasoa Elverumin riveissä kaudella 2017. Tuolloin 30 ottelussa syntyi seitsemän maalia ja neljä maalisyöttöä.

Tuleva kausi Gnistanissa on Enkerudille ensimmäinen kotimaan ulkopuolella. Kokenut pelimies odottaa uutta haastetta mielenkiinnolla.

– HamKam ei enää uusinut sopimustani tulevaksi kaudeksi, joten olen ollut vapaana agenttina viime syksystä lähtien. Yhtäkkiä syntyi kontakti minun ja Gnistanin välillä. Keskustelimme ja vierailin seurajohdon luona. Tunsin olevani kiinnostunut ja haluan olla osa tätä projektia. Uusi maa ja uusi liiga ovat tietenkin myös uudenlainen haaste minulle itselleni niin henkilönä kuin pelaajanakin.

Gnistanin uusin vahvistus on saapunut Suomeen ja mies liittyy Gnistanin joukkueeseen kuluvan viikon aikana.

– Toivottavasti suoriudumme joukkueena hyvin ja olemme kilpailukykyisiä tällä tasolla. Henkilökohtaisesti haluan näyttää, että voin tehdä maaleja ja auttaa joukkuetta kokonaisuudessaan. Tällä hetkellä odotan innolla, että pääsen osallistumaan treeneihin uusien joukkuetovereideni kanssa ja valmistautumaan tulevaan kauteen.

Gnistanin päävalmentaja Jussi Leppälahti on todella tyytyväinen tuoreimpaan hankintaan.

– Hienoa saada Jonas mukaan meille. Hänellä on pitkä ura takana ja nyt hän pääsee kokemaan futista Norjan ulkopuolella. Hän tuo meille ehdottomasti kokemusta, työteliäisyyttä ja fiksua boksiliikkumista hyökkäyspäähän.

Leppälahti luonnehtii Enkerudia pelaajana seuraavasti.

-Jonas on liikkuva kohdepelaaja. Hän ei ole mikään painija, mutta hän osaa liikkua ylimmässä linjassa fiksusti pelattavaksi. Hänellä on jano tehdä maaleja ja kyky liikkua vastustajan boksissa vapaaksi. Hän on tosi fiksu prässääjä, ja tekee paljon töitä alaspäin myös. Hänen arvoaan ei mitata siksi vain maaleissa, vaan siinä miten hän auttaa meitä muissakin pelin vaiheissa. Hänellä on myös vahvuuksia erikoistilannepelissä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.