Joakim Latonen jatkosopimukseen Gnistanin kanssa

Ykkösen viime kauden maalitykki Joakim Latonen jatkaa keltapaidassa yksivuotisella jatkosopimuksella.

IFK Mariehamnista Gnistaniin viime tammikuun lopussa siirtynyt Joakim Latonen otti Oulunkylän heti haltuunsa loistavilla otteillaan. Peräti 19 maalia kauden aikana laukonut Latonen valittiin pelaajien keskeisessä äänestyksessä kauden pelaajaksi. Etenkin loppukaudesta hyökkääjä oli hurjassa maalivireessä iskien viidessä jatkosarjan ottelussa seitsemän maalia, jonka lisäksi Latonen osui tolppien väliin myös Ykkösen huipentaneessa loppuottelussa SJK Akatemiaa vastaan. Veikkausliigan nousukarsinnoissa Maarianhaminassa Latonen osui vain tolppaan ja kausi päättyikin pettymykseen IFK Mariehamnin oltua karsinnoissa parempi.

– Fiilis viime kaudesta mahtava, vaikka se surullisesti loppuikin. Monien sattumien summa, että Gnisuun päädyin, enkä oo katunut hetkeäkään. Siksi myös jatkosopimus oli liiganousun jälkeen lopulta aika helppo päätös. Ottajia ulkomailta oli muutamia, mutta näin järkevämmäksi jäädä pelaamaan liigaa Gnistaniin Oulunkylään tutussa ympäristössä, jossa tunnen oloni arvostetuksi, sanoo Latonen.

Veikkausliigaa Latonen on pelannut IFK Mariehamnin ja kasvattajaseuransa TPS:n riveissä yhteensä 51 ottelua, maaliverkko on näissä otteluissa heilunut kolmesti. Gnistanissa hyökkääjä haluaa ottaa seuraavan askeleen eteenpäin ja ottaa ison roolin joukkueessa.

– Liiga on tietenkin kovempi sarja ja jokaisen meistä pitää nostaa tasoaan, mutta en näe siihen mitään syytä, miksi emme sitä pystyisi tekemään. Niin kuin jo mainitsin tunnen oloni arvostetuksi täällä, joten haluan myös ottaa sen mukaisen roolin joukkueessa.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.