Gnistanin miesten edustusjoukkueen valmennustiimi kaudelle 2024

Tulevan kauden valmennusjohto on kasassa.

Kauden 2024 valmennustiimiä johtaa syksyllä kahden vuoden sopimuksen allekirjoittanut Jussi Leppälahti. Hän saa tuekseen EPS:n organisaatiosta Ogeliin siirtyvän Eero Laurilan sekä jo vuodesta 2020 Gnistanissa eri valmennustehtävissä vaikuttaneen Mikke Salosen. Eero Laurila aloitti valmennustehtävät jo vuonna 2001, kun alle parikymppinen nuorukainen liittyi PPJ:n juniorivalmennukseen. Vuosien 2007-13 aikana Laurila valmensi HIFK:ssa seuran A- ja B-junioreita, jonka lisäksi hän pääsi seuran valmennuspäällikkönä todistamaan aitiopaikalta HIFK:n nousua aladivareista liiton sarjoihin. Vuosina 2013-18 Laurila haki uusia kokemuksia ja näkökulmia urheilutoimittajana Englannissa. Vuodesta 2018 lähtien Laurila on toiminut EPS:ssä kahden eri juniori-ikäluokan (p 2009 ja 2010) vastuuvalmentajana. Aikuisten puolella Laurila toimi HIFK-vuosinaan tähtirintojen reservijoukkueen päävalmentajana ja EPS:ssä hän toimi Kakkosessa pelanneen edustusjoukkueen apuvalmentajana.

Laurila lähestyy innokkain mielin tulevaa haastetta Gnistanissa.

– Liityn hyvillä mielin Gnistaniin ja Jussi Leppälahden tiimiin. Erityisen hienoa on päästä mukaan seuran satavuotisjuhlakautena. Tämä on suuri kunnia. Hyppy pääsarjatasolle on totta kai erittäin kiehtova haaste, mutta sitä varten tässä on painettu valmennushommia vuosituhannen alusta saakka. Toimintamme perustuu selkeisiin valmennuksellisiin periaatteisiin. Tehtäväni on tuoda niihin lisäarvoa.

Eero Laurila liittyy Gnistaniin EPS:n organisaatiosta.

Gnistanin maalivahtien valmentajana jatkaa Zyron Paro, joka aloittaa kolmannen kautensa Oulunkylässä. Paro toimii jatkossa myös Gnistan Ogelin ja A- sekä B-juniorien maalivahtien valmentajana. Niin ikään joukkueessa jatkaa myös fysiikkavalmentaja ja fysio Joni Välilä, jolle tuleva kausi on kolmas Gnistanissa.

Urheilutoimenjohtaja Jarkko Jokiranta avaa valmennusjohdon rakennusprosessia seuraavasti.

– Valmennustiimin rakennuksessa oli lähtökohtana, että löydämme ihmisiä, joiden vahvuudet ja osaamisalueet täydentävät toisiaan. Päävalmentaja Leppälahti suhtautuu peliin valtavalla intohimolla ja puskee pelaajia tunteella eteenpäin, joten katsastelimme tueksi rauhallisempaa ja analyyttisempää persoonaa. Pöydällä oli monia vaihtoehtoja, mutta päädyimme lopulta Eeroon, joka on analyyttisyyden lisäksi hyvä pelin ymmärtäjä ja opettaja. Salosen Miken jatkaminen oli tärkeää, koska hän tuo tiimiin jatkuvuutta sekä tietoa aiemmista kausista sekä toimintatavoista.

 – Zyron Paron kanssa tehtiin jatkosopimus, koska maalivahdit ovat olleet tyytyväisiä hänen toimintaansa ja lisäksi hän täydentää tiimiä ominaisuuksillaan muutenkin hyvin. Välilän Joni jatkaa fysiikkavalmentaja ja päätettiin kiinnittää hänet tiimiin päätoimisena eli jatkossa Joni paiskii hommia ainoastaan Gnistanissa.

Gnistanin pitkäaikainen huoltaja Ari Ahonen on tärkeä hahmo joukkueen taustalla. Uutena joukkueenjohtajana aloitti tämän vuoden alussa Patrick Cousins, joka on aiemmin toiminut HJK:n organisaatiossa ottelutapahtumapäällikkönä sekä miesten edustusjoukkueen huoltajana.

– Ahosen ”Arska” on ollut jo pidempään mukana ja on jonkinasteinen isähahmo joukkueelle. Patrick Cousins tuli meille HJK:sta on lyhyessä ajassa osoittautunut erinomaiseksi organisoijaksi taustalla. Hän tulee olemaan erinomainen korvaaja Raatikaisen Mikalle, toteaa Jokiranta tyytyväisenä.

Aiemmin Gnistanin valmennustiimissä vaikuttanut Nikos Kalaitzis aloitti syksyllä Gnistanin naisten edustusjoukkueen päävalmentajana. Viisi vuotta miesten edustusjoukkueen joukkueenjohtajana toiminut Mika Raatikainen joutui jättämään tehtävänsä viime kauden päätteeksi. Gnistan kiittää Mikaa palveluksistaan seuran eteen ja toivottaa kaikkea hyvää jatkoon!

Gnistanin valmennustiimi kaudelle 2024:

Päävalmentaja: Jussi Leppälahti

Valmentaja: Eero Laurila

Valmentaja: Mikke Salonen

Maalivahtivalmentaja: Zyron Paro

Fysiikkavalmentaja ja fysio: Joni Välilä

Huoltaja: Ari Ahonen

Joukkueenjohtaja: Patrick Cousins

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.