Jiri Koski jatkosopimukseen

Jiri Koski jatkaa IF Gnistanin veräjänvartijana yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

Jiri Koski siirtyi EIF:stä Oulunkylään tammikuussa 2021. Ensimmäinen kausi vierähti varamaalivahdin roolissa, mutta kaksi viime kautta 28-vuotias Koski on ollut selkeä ykkösmaalivahti. Kaikkiaan Koski on torjunut Gnistanin maalilla 56 Ykkösen ottelussa, jonka lisäksi hän oli tolppien välissä molemmissa viime syksyn nousukarsinta-otteluissa. Gnistanin lisäksi Koski on pelannut Ykköstä EIF:n ja KTP:n riveissä, mutta Veikkausliigassa mies ei ole pelannut kuin yhden ottelun HJK:n maalilla kaudella 2016.

Tuleva kausi on Koskelle jo neljäs Gnistanin paidassa. Viime kauden kapteeni on iloinen päästessään olemaan jatkossakin osa yhteisöä.

– On mahtava fiilis jäädä Gnistaniin ensi kaudeksi, sillä olen viihtynyt hyvän tovin jo Ogelissa. Olen saanut kokea lähietäisyydeltä seuran kasvua ja haluan jatkossakin olla osa sitä.

Omaan rooliinsa tulevan kauden joukkueessa Koski suhtautuu luottavaisesti.

– Gnistan on ansainnut paikkansa Veikkausliigassa ja minun tavoitteeni on tietenkin auttaa joukkuetta pärjäämään siellä. Kilpailu pelipaikoista varmasti kovenee sarjatason vaihtumisen myötä mutta uskon, että minulla löytyy sitä, mitä siihen vaaditaan.

Jiri Koski oli Gnistanin tärkeimpiä pelaajia kaudella 2023. Kuva: Mira Lönnqvist

Viime kaudella saatiin viitteitä erinomaisesta kaudesta jo ensimmäisen ottelussa, kun Koski torjui vakuuttavasti sarja-avauksessa HIFK:n Sakari Tukiaisen rangaistuspotkun ja piti maalinsa koskemattomana loppuun saakka. Nollapelejä kertyi lopulta alkukaudesta viisi putkeen, ennen kuin MP:n Joslyn Luyeye-Lutumban onnistui katkaisemaan nollaputken sarjan kuudennessa ottelussa. Nollapelejä Koskelle kertyi lopulta 25 Ykkösen ottelussa 11 kappaletta, jonka lisäksi maali pysyi puhtaana myös ensimmäisessä nousukarsinta-ottelussa IFK Mariehamnia vastaan.

Koski oli ansaitusti ehdolla Ykkösen parhaaksi maalivahdiksi, mutta loistokauden pelannut EIF:n Ramilson Almeida vei lopulta pelaajien äänestyksessä pidemmän korren.

– Kausi oli täynnä ylä- ja alamäkiä, mutta lopulta onnistuimme hyvin. Olen todella ylpeä siitä, mitä saimme joukkueena aikaiseksi ja miten taistelimme jokaisessa pelissä loppuun asti. Suoraa nousua emme ehkä saaneet lopulta, mutta pelaamalla tähänkin pisteeseen piti päästä, Koski summaa.

Päävalmentaja Jussi Leppälahti näkee Kosken jatkosopimuksen tärkeänä asiana.

– Jiri oli viime kaudella todellinen luottomaalivahti ja toivomme hänen hyvien otteiden tietysti jatkuvan Veikkausliigassakin! Hän on hyvä harjoittelija ja loistava koppipersoona, nämä ovat pelitaitojen ohella tärkeitä asioita.

Tuleva kausi on Gnistanin seurahistorian ensimmäinen Veikkausliigassa. Lähde mukaan matkalle ja osta kausikorttisi jo tänään! Kausikortit ovat tarjouksessa 31.12. asti. Osta omasi tästä!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.