Kausi 2023 on päättynyt edustusjoukkueiden osalta

Miesten ja naisten edustusjoukkueiden kaudet ovat päättyneet.

Gnistanin miesten edustusjoukkueen kausi päättyi pettymykseen viime viikon sunnuntaina, kun se hävisi liigakarsinnan toisessa osaottelussa IFK Mariehamnille maalein 3-0. Ensimmäisen osan päätyttyä tasan tulos tarkoittaa sitä, että Gnistan pelaa myös ensi kaudella Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Kausi päättyi pettymykseen, mutta tästä huolimatta kausi oli kokonaisuudessaan onnistunut. Joukkue sijoittui toiseksi Ykkösessä, mikä on seurahistorian paras saavutus ja jatkosarjan jälkeen keltapaidat raivasivat tiensä liigakarsintaan asti.

Myös kentän ulkopuolella kausi oli erinomainen, sillä kauden aikana Gnistan ylitti peräti kolme kertaa vielä viime kaudella voimassa olleen seuran kotiotteluiden yleisöennätyksen. Kauden 2023 kotiotteluiden yleisökeskiarvoksi muodostui lopulta 865 ottelua kohti, joka on myös seurahistorian uusi ennätys. Lukuun on laskettu mukaan Gnistanin kotiottelut Ykkösessä sekä kaksi syksyn karsintaottelua.

Naisten edustusjoukkue tuotti myös Gnistan-yhteisölle ilon aiheita kauden aikana, sillä joukkue varmisti useampi kierros ennen sarjan päättymistä nousun Kakkoseen useamman Kolmosen vuoden jälkeen. Nais- ja tyttöfutikseen panostaminen kuuluu merkittävästi seuran strategiaan, joten nousu Kakkoseen on hyvä askel organisaation toiselle lippulaivalle.

– Kausi 2023 oli kaiken kaikkiaan edustusjoukkueillemme suuri menestys. Ensinnäkin naisten nousu Kakkoseen monen vuoden yrittämisen jälkeen oli upea suoritus koko joukkueelta, valmennukselta ja taustatiimiltä. Vaikka miesten kausi päättyi tappioon ja liigapaikka jäi lopulta saamatta, oli kausi seurahistoriamme paras. Saimme kokea hienoja tapahtumia niin keskikesällä derbyviikolla kuin loppusyksystä karsintaotteluissa. Oli hienoa nähdä kuinka yleisö löysi paikalle ja Mustapekka Areena oli täynnä useampaan kertaan. Kiitos kaikille peleissä käyneille ja tervetuloa taas ensi kaudella, kommentoi Gnistanin toimitusjohtaja Mikko Hämeenniemi.

– Erityisesti haluan kiittää seuran vapaaehtoisia, aiempaa suuremmat yleisömäärät vaativat heiltäkin venymistä. Ilman teitä ei olisi näitä tapahtumia, joten suuret kiitokset!, päättää Hämeenniemi.

Kauden 2024 valmistelu on hyvässä vauhdissa molempien edustusjoukkueiden osalta. Tiedotamme valmennuksen ja joukkueen rakentumisesta sitä mukaa, kun uutisia on kerrottavana. Myös kauden 2024 kausikorttimyynnin osalta tiedotamme heti, kun kausikortit ovat saatavilla.

Tässä vaiheessa haluamme vielä kiittää yhteistyökumppaneita, vapaaehtoistyöntekijöitä, kannattajia sekä kaikkia, jotka ovat omalla panoksellaan tukeneet seuran toimintaa kuluneen vuoden aikana. Ilman heidän panosta kauden aikana koettu menestys ei olisi ollut mahdollista ja seura lähtee erinomaisista lähtökohdista kohti 100-vuotiskauttaan!

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.