Gnistan trilleristä liigakarsintaan

Gnistan kaatoi äärimmäisen jännittävien vaiheiden jälkeen SJK Akatemian jatko-ottelussa 4-2 lukemin. Seuraavaksi Gnistan kohtaa liigakarsinnassa IFK Mariehamnin.

Gnistan ja SJK Akatemia kohtasivat lauantaina Oulunkylässä isojen panosten ottelussa. Voittajalle oli tarjolla paikka liigakarsinnassa.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti eikä minkäänlaisesta varovaisesta kyttäilystä ollut tietoakaan. Erityisesti ilman suurempia paineita pelannut SJK hyökkäsi heti alusta vaarallisesti oikeaa laitaansa taitavan Olatoundji Tessilimin johdolla. Gnistanin puolustus ja Jiri Koski maalillaan selvittivät kuitenkin alun rynnistyksen ilman takaiskuja.

Gnistan pystyi iskemään pallonriistoista terävästi vastaan, mutta viimeiset ratkaisut eivät vielä osuneet kohdalleen eikä SJK-vahti Miquel Rodriguez joutunut torjuntatöihin.

25 minuutilla vieraat iskivät ottelun avausmaalin. Eemeli Honkola karkasi Gnistan-puolustukselta näppärällä käännöksellä ja siirsi lopulta oman laukauksensa paluupallon verkkoon.

Gnistan onnistui luomaan vaarallisia tilanteita tasoitusmaalin tekemiseen tappiolle jouduttuaan. Medon takakulmaa kohti painuneen laukauksen Rodriquez torjui kulmapotkuksi ja Eero Markkanen puski Zachary Sukundan tarkasta keskityksestä hieman yli. Maaliin asti palloa ei kuitenkaan saatu, joten tauolle siirryttiin vierasjoukkueen 0-1 johdossa.

Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla oltiin lähellä maalintekoa molemmissa päissä. Ensin Momodou Sarrin kaksi laukausta hyvästä paikasta boksin sisältä onnistuttiin blokkaamaan ja toisessa päässä Tessilimi laukoi avopaikasta ohi Gnistan-maalin vastahyökkäyksen päätteeksi.

Toista jaksoa oli takana 10 minuuttia, kun SJK-verkko vihdoin heilui. Ykkösen maalikuningas Joakim Latonen leikkasi kohti keskustaa ja laukoi pallon rankkarialueen kaarelta tarkasti ohi Rodriquezin.

Heti maalin jälkeen Gnistan sai hyvän vaihteen päälle ja painoi hyökkäyksiä kohti vieraiden maalia. Valmista ei kuitenkaan tunnut ja tasanumeroissa jatkettiin.

Vartti ennen loppua SJK kaatoi kylmää vettä Gnistanin niskaan. Eemeli Honkola eteni vasenta laitaa ja laukoi tarkasti etukulmasta pallon ohi Jiri Kosken siirtäen SJK:n jälleen johtoon.

Gnistanin tasoitusmaalin jahtaaminen alkoi näyttää jo epätoivoiselta, kunnes lisäajan viidennellä minuutilla Oulunkylä räjähti. Koko joukkue maalivahti Jiri Koskesta lähtien nousi vieraiden boksiin, mutta lopulta irtopallo päätyi Kasperi Liikoselle, joka venytti pallon verkkoon ja Gnistanin jatko-otteluun.

Kuopan reunalta takaisin selvinnyt Gnistan tuli jatko-otteluun täynnä itseluottamusta ja johtomaali nähtiinkin 97 minuutilla. Virhe SJK-puolustuksen ja maalivahdin välillä päästi Momodou Sarrin karkaamaan läpi ja siirtämään pallon tyhjään maaliin.

Ottelun loppusilaus tuli 118 minuutilla, kun Maximo Tolonen laukoi helpottavan 4-2 maalin ja Oulunkylässä bileet pääsivät vauhtiin.

Liigakarsinnassa Gnistan saa vastaansa IFK Mariehamnin. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona 25.10. klo 18:30 Oulunkylässä ja toinen su 29.10. klo 15:00 Maarianhaminassa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli jälleen joukkueen venymiskykyä.

-Onnittelut SJK:lle hyvästä kaudesta, he tekivät tämän päivän pelistä meille todella vaikean. Olemme nousseet tappiolta todella montaa kertaa ja tänään pystyttiin tekemään se taas. Kaiken kaikkiaan olen todella ylpeä ja iloinen meidän joukkueen sekä koko Gnistan yhteisön puolesta. Nautitaan tästä hetkestä ja aletaan valmistautumaan tulevaan ottelupariin, kausi saa hienon päätöksen.