MP saapuu Gnistanin vieraaksi

Perjantaina tasapeliin jäänyt Gnistan kohtaa keskiviikkona kotikentällään MP:n. Ottelu alkaa Oulunkylän Mustapekka Areenalla kello 18:30. Otteluisäntä on Kyberjoukot.

Perjantain ottelussa HIFK:ta vastaan Gnistan oli ajoittain hankaluuksissa, mutta sai lopulta napattua yhden sarjapisteen Ogeliin loppuhetkien tasoitusosumalla. Gnistan sai otteluun todellisen unelma-alun Momodou Sarrin laukoessa avausmaalin jo ottelun alkuminuuteilla. Ilman suurempia tulospaineita pelannut HIFK kuitenkin taisteli tiukasti vastaan ja meni toisella puoliajalla jopa johtoonkin, mutta Joakim Latosen yliajalla ramgaistuspilkulta laukoma tasoitus pelasti Gnistanin tappiolta. Päävalmentaja Joonas Rantanen myönsi Kipinän olleen vaikeuksissa etenkin ensimmäisellä puoliajalla, mutta kiitteli jälleen kerran joukkueensa venymiskykyä otteluiden viime hetkillä.

Pisteiden menetyksen myötä EIF nousi yksin sarjan kärkeen voitettuaan lauantaina oman ottelunsa Mikkelissä. Gnistanin olisi siis erittäin tärkeää voittaa molemmat viikon kotiottelunsa pitääkseen toiveet suorasta noususta hengissä. Toisen kierroksen tulosten myötä MP:n, TPS:n ja SJK Akatemian mahdollisuudet tavoittaa kärkikaksikko karkasi lopullisesti. Joukkueet taistelevat kuitenkin edelleen tiukasti kolmannesta tilasta, mikä toisi kotiedun jatkosarjan toisen vaiheen ensimmäiseen karsintaotteluun.

Keskiviikon vastustaja MP kuuluu tämän kauden myönteisimpiin yllättäjiin. Ennakkoarvioissa sarjan häntäpäähän nimetty MP hävisi sarjan avausottelussa KäPalle, mutta seuraavista 13 sarjapelistään mikkeliläiset voittivat 10 ja pelasivat kolme tasapeliä. Runkosarjan lopussa alkoi olla merkkejä bensan loppumisesta kesken, sillä kuudesta viimeisestä ottelustaan mikkeliläiset voittivat vain yhden. Ylemmässä jatkosarjassa MP kisaa sarjan kolmannesta tilasta yhdessä TPS:n ja SJK Akatemian kanssa. Urakka ei ole alkanut toivotusti, sillä kahdesta ensimmäisestä kotipelistään SJK Akatemiaa ja EIF:ä vastaan saaliiksi on jäänyt vain yksi piste.

Ansaitusti paljon suitsutusta osakseen saaneen valmentaja Juha Pasojan miehistöstä nousi kesän kuumina hetkinä esiin useita onnistujia. Kauden kääntyessä loppusuoralle MP on kuitenkin joutunut maksamaan hintaa verrattain kapeasta materiaalistaan. Kovan kuormituksen alla koko kauden aikana olleista avainhahmoista ei ole enää ollut kantamaan joukkuettaan voittoihin loppukauden kovissa kamppailuissa. Maalivahti Aleksi Honka-Hallila on edelleen paljon vartijana MP:n taistelussa karsintapaikoista. Sen lisäksi mikkeliläisten riveissä takuulla toivotaan hyökkääjä Santeri Steniuksen löytävän uudelleen kadonneen maalijyvänsä. Kesällä kovassa maalivireessä ollut Stenius on osunut tolppien väliin viimeksi heinäkuun lopulla. Ikävä takaisku Pasojan joukoille on tällä kaudella isossa roolissa olleen Niklas Orjalan kauden päättyminen loukkaantumiseen.

Gnistan ja MP olivat runkosarjassa todella tasainen taistelupari, sillä molemmat joukkueiden kohtaamiset päättyivät pistejakoon. Toukokuussa Oulunkylässä MP oli todella lähellä pisteryöstöä, mutta Eero Markkasen kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa pilkulta laukoma tasoitus pelasti edes pisteen Kipinän pistepussiin. Heinäkuun lopussa Mikkelissä päädyttiin maalittomaan pistejakoon vaikka molemmilla oli omat paikkansa maalintekoon.

Edessä on kahden kotipelin viikko, jota Gnistan lähestyy keskittyneenä ja hyvällä fiiliksellä. Maaleja on tehty edellisessä peleissä kaksi per ottelu, mutta edellisessä ottelussa upposi myös kaksi omiin. Päävalmentaja Rantanen painottaakin, että puolustuspelin on tiivistyttävä seuraavaan peliin.

Joukkueen avainhahmoihin koko kauden kuulunut Konsta Rasimus ennakoi tiukkaa kamppailua, jossa vahva puolustuspelaaminen korostuu.

– Aiemmat matsit MP:ta ovat olleet tarkkoja ja vähämaalisia, ja sellaista odotan keskiviikonkin pelistä. Jos pidetään nollat omissa niin meillä on hyvät mahdollisuudet saada kolme pistettä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.