Gnistan ja MP pistejakoon

Gnistan koki karvaan pettymyksen illan ottelussa. Voittoa kiivaasti jahdanneet isännät joutuivat tyytymään 1-1 tasapeliin.

815 katsojan edessä pelatussa ottelussa Gnistan otti ennakko-odotusten mukaisesti pallonhallinnan itselleen MP:n pyrkiessä tiiviiseen puolustukseen ja teräviin vastaiskuihin. Yhdestä tällaisesta vastaiskusta syntyikin ottelun ensimmäinen vaarallinen maalintekotilanne, kun Joslyn Luyeye-Lutumba pääsi keskeltä karkuun, mutta ripeästi vastaan tullut Jiri Koski torjui hienosti tilanteen.

Hetkeä myöhemmin Gnistanin Eero Markkanen sai tilaa boxissa, mutta tulinen laukaus painui Aleksi Honka-Hallilan käsien kautta yli maalin. Vain muutama minuutti tästä Momodou Sarr irtosi läpiajoon, mutta Honka-Hallilan onnistui kompuroinnistaan huolimatta torjumaan tilanteen.

Kotiyleisö pääsi lopulta juhlimaan avausmaalia 37. minuutilla, kun Joakim Latonen iski jo kolmannen osumansa jatkosarjan otteluissa. Zachary Sukunda antoi vasemmalta matalan keskityksen, jonka Latonen tuikkasi ohi voimattoman Honka-Hallilan.

Riemua kesti lopulta vain viisi minuuttia, kunnes MP kaatoi jääkylmää vettä keltapaitojen ja kotiyleisön niskaan. Olli Kilpeläisen keskityspallo tavoitti Joslyn Luyeye-Lutumban, joka laukoi noin 18 metristä tarkasti matalan laukauksen aivan oikeaan alakulmaan.

Gnistanin Sarrilla oli vielä puoliajan lopulla paikka viedä Kipinä taukojohtoon, mutta lisämaalit jäivät tekemättä.

Toisella puoliajalla pelin käsikirjoitus oli selkeä: MP luovutti pallonhallinnan Gnistanille ja vetäytyi tiiviiseen puolustusmuuriin. Tämän muurin murtamisessa olikin Gnistanilla suuria hankaluuksia koko toisen nelivitosen ajan ja jakson parhaat tilanteet nähtiinkin vasta aivan ottelun loppuhetkillä Gnistanin hakiessa raivoisasti johtomaalia. Ensin Gnistan sai kulmapotkun jälkitilanteesta luotua hässäkkää vieraiden maalille ja aivan ottelun viime sekunneilla pääsi Maximo Tolonen virittämään rangaistusalueelta matalan laukauksen, joka painui tolppaa nuollen ohi maalin.

Välittömästi tämän tilanteen jälkeen tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, joten Gnistanin asetelmat taistelussa suorasta noususta kokivat jälleen kovan kolauksen EIF:n voitettua oman ottelunsa.

Päävalmentaja Joonas Rantanen oli ottelun jälkeen luonnollisesti pettynyt.

– Pettymys on suuri kahden tasapelin jälkeen. Tehtiin paljon hyviä asioita ja iso määrä töitä, mutta se ei riittänyt. Johtomaalin jälkeen hukattiin vähän otetta pelistä, mitä on nyt tapahtunut viime aikoina liikaa. Toinen jakso painettiin MP:n viimeistä linjaa vastaan, mutta viimeinen silaus puuttui.

Rantanen haluaa kuitenkin kääntää katseet nopeasti eteenpäin, sillä pelit jatkuvat jo sunnuntaina SJK Akatemiaa vastaan.

– Kaikesta huolimatta kausi jatkuu. Päät nostetaan ylös ja sunnuntaina otetaan kolme pistettä.