Sunnuntaina taistellaan sarjan kärkipaikasta Mikkelissä

Gnistan jahtaa paluuta voittojen tielle ja sarjan kärkipaikalle sunnuntaina Mikkelissä MP:n kustannuksella. Ottelu alkaa Mikkelin Urheilupuiston nurmella kello 18:00.

Gnistanin heinäkuu ei ole sujunut toistaiseksi parhaalla mahdollisella tavalla, sillä kolme viimeisintä ottelua eivät ole tuoneet lisäyksiä keltaisten voittosarakkeeseen. Edellisessä ottelussa TPS oli Myyrmäen Stadionilla selkeästi vahvempi 0-3 lukemin, mutta oli Gnistanillakin omat paikkansa maalintekoon. Tylyistä loppunumeroista huolimatta päävalmentaja Joonas Rantanen kiitteli joukkuettaan siitä, että yritystä riitti loppuun saakka ja näki pelissä lukemista huolimatta useammankin positiivisen asian. Kolmen pelin voitoton putki on pudottanut Gnistanin sarjan kärkipaikalta, mutta piste-ero sunnuntain vastustaja MP:n on ainoastaan kaksi pistettä, joten Gnistan voi sunnuntain pelin voittamalla ottaa kärkipaikan jälleen haltuunsa.

Mikkelin Palloilijoiden kausi on toistaiseksi sujunut kuin kauniissa sadussa, johon ainoan tumman sävyn toi Joona Juntusen tapaturmainen kuolema keväällä. Nuoren puolustajan poismeno kuitenkin todennäköisesti vain lisäsi Juha Pasojan joukkojen yhtenäisyyttä. Ennakkoarvioissa sarja hännille povattu joukkue on yllättänyt kaikki koko kauden ajan jatkuneilla vahvoilla otteillaan. Avauskierroksella KäPalle kärsityn tappion jälkeen MP taivalsi peräti 13 peliä ilman tappioita ennen edellisessä kotiottelussa tullutta 0-2 tappiota JäPSille. Edellisessä ottelussaan MP teki paluun voittojen tielle kaataen Jaron Pietarsaaressa 0-2 lukemin nousten samalla sarjan piikkipaikalle.

MP:ta jo kaudesta 2020 lähtien valmentanut Juha Pasoja on viimeistään tällä kaudella nostanut itsensä sarjan päävalmentajien kärkikastiin. MP lähti kauteen hankalista lähtökohdista, sillä joukkue kasattiin valmiiksi myöhään ja talvikausi sujuikin enemmän tai vähemmän sekasortoisissa tunnelmissa. Pasoja on kuitenkin onnistunut hitsaamaan joukkueen yhtenäiseksi ja noudattamaan toimivaa pelitapaa. Mikkeliläisten joukkueesta löytyy useita onnistujia, joiden joukosta on nostettava esiin KTP:sta lainalle tulleet hyökkääjä Santeri Stenius sekä laituri Oluwatobi ”Tobi” Babatunde Adeleke. Jo 10 maalia tehneen Steniuksen lisäksi joukkueen kulmakiviin kuuluvat muun muassa tällä kaudella Ykkösen topparien eliittiin nousseet Väinö Vehkonen ja Samuli Hölttä. Sunnuntain ottelussa MP joutuu tulemaan toimeen ilman selkeää ykkösmaalivahti Aleksi Honka-Hallilaa, jonka korttitili täyttyi edellisessä ottelussa.

Joukkueiden toukokuinen kohtaaminen Oulunkylässä oli tasainen taistelu ja päättyi 1-1 tasatulokseen. MP oli Joslyn Luyeye-Lutumban osumalla pitkään kiinni täydessä pistepotissa, mutta Eero Markkasen rankkaripilkulta laukoma tasoitus pelasti Gnistanin tappiolta.

Gnistanilla on sunnuntain ottelussa poissaoloja pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi. Päävalmentaja Rantanen haluaa kuitenkin kääntää asetelman positiiviseksi.

– MP on pelannut erittäin hyvin, kaikki kunnia nuorelle joukkueelle ja valmennukselle. Heillä on selkeät omat vahvuudet, joista he ovat saaneet paljon irti. Me eletään tuloksellisesti kauden vaikeinta jaksoa ja sunnuntain pelistä puuttuu pelikieltojen ja loukkaantumisten takia pelaajia, joten lähtökohdat ei tietenkään ole ideaalit. Ja nimenomaan tässä piilee se meidän iso mahdollisuus. Voimme kääntää lähtökohdat meille suosiollisiksi olemalla entistä yhtenäisempiä ja taistelevampia. Osaamista joukkueessa löytyy ja mieli on kirkkaana ottelun alla.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.