Kärkikamppailusta maaliton tasapeli

Sarjakakkonen Gnistan vieraili sunnuntaina Mikkelissä sarjakärki MP:n vieraana. Kumpikaan ei onnistunut palloa verkkoon asti saamaan ja pisteet tasattiin kärkikamppailussa.

Gnistan lähti sunnuntain kärkikamppailuun ilman kahta tehopelaajaansa, kun sekä Momodou Sarrin että Joakim Latosen korttitilit täyttyivät edellisessä TPS-ottelussa. Hyökkäystrion Mikkelissä muodostivat Eero Markkanen, Kasperi Liikonen ja Luca Weckström.

MP aloitti ottelun vahvasti ja lähetti useampia vaarallisia keskityksiä Gnistanin alueelle, joista kuitenkin keltapaidat selvisivät takaiskuitta. Jiri Koski sai venyä parhaimpaansa 20 minuutin kohdalla, kun Niila Forsell karkasi Gnistanin puolustukselta, onnistuen vastaantulollaan peittämään hyökkääjän yrityksen.

Jakson puolivälin jälkeen Gnistan alkoi saada hieman hallintaa ottelusta, mutta kunnollisia maalipaikkoja ei onnistuttu luomaan. MP sen sijaan loi muutaman maukkaan paikan aivan jakson lopussa, mutta ylärima ja Jiri Koski pelastivat keltaiset.

Toinen puoliaika jatkui ensimmäisen tavoin tasaisena taistona, jota kotijoukkue hienoisesti hallitsi. Gnistanin pelinrakentelu ja murtautuminen ei ottanut onnistuakseen ja maalipaikat loistivat poissaolollaan MP:n kenttäpäädyssä.

Toisaalta Gnistan myös puolusti omaa aluettaan ensimmäistä jaksoa paremmin ja MP ei saanut enää luotua aivan huippupaikkoja.

Gnistan sai luotua hyvän paikan kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Henrik Ölander antoi hienon syötön linjan taakse Topi Järviselle, mutta Jonne Uronen MP-maalilla torjui Gnistan-hyökkääjän laukauksen.

Ottelun loppu mentiin päästä päähän ja molemmilla oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta maaleja ei Mikkelissä nähty ja pisteet tasattiin.

Päävalmentaja Joonas Rantasen kommentit sunnuntain ottelusta:

-Ei ollut mikään klassikko-ottelu, mutta molemmille jää jossiteltavaa parin hyvän maalipaikan osalta. Liian usein hukkasimme itse pelin virran heikolla pakollisella pelaamisella, joskin myös halusimme olla paremmin tasapainossa menestysten jälkeen kuin TPS pelissä. Vaikean heinäkuun jälkeen tasapeli tuntuu pettymykseltä, mutta olemme edelleen hyvissä asemissa. Elokuussa on tietysti käännettävä pelit voitoksi ja sen eteen tehdään lujasti töitä.

Tilatessasi uutiskirjeen saat Gnistanin tuoreimmat suoraan sähköpostiisi.

Tämä sivusto käyttää evästeitä, jotta voimme tarjota käyttäjille paremman käyttökokemuksen.
Lue lisää.